18 Mart 2009

Gel Koçum Sokak Köpeği

Çok sevgili dostum Boksör, çocukluk arkadaşımdır. Uzun süreli kopukluklar yaşamış, her seferinde tekrar bir araya gelmeyi başarmışızdır.

Farklı şehirlerde farklı yaşamlar sürerken izimi bulan Boksör, kaldığı şehirden yanıma ziyarete gelmişti. Hayatımızın her dönemi, aynı düşünceleri ve benzer eğlenceleri sevmişizdir. O dönem, çocukluktan kurtulup birlikte içtiğimiz ilk akşamdı.

Gece yarısına doğru sarhoş olmuş, kendimize gelmek için Taksim’in yolunu tutmuştuk. Yolda şarkılar söylüyor, köşe başlarını tutmuş travestilerin laf atmalarına gülüp geçiyorduk.

Meydana geldiğimizde, kaldırım taşının üstüne oturup geyik çevirmeye başlamıştık. Bir grup sokak köpeği yanımıza yaklaştı. O kafayla, köpekler bize çok şirin gelmişti.

- Besleyelim mi kardeş bunları?
- Süper köpekler, neden olmasın dostum!

Kim kime böyle fikri vermişti bilmiyorum ama çöp kokan sevimsiz koca köpeği, “gel koçum” diye farklı isimlerle çağırarak, evin yolunu yarılamıştık. Hatta bazen köpek gelmiyor diye, sırayla kucağımıza alıp taşıyorduk. At gibi olduğundan, yorulup uyuz köpeği tekrar bırakıyorduk.

Artık sonlara yaklaştığımız anda, köpek bir şekilde kaçıp gitti.

- Ne biçim köpeksin, sokakta bizden iyi mi yaşayacaksın.

Köpek ne anlar, basıp gitmişti işte. Sokağıma geldiğimde, sürekli nara atan sarhoşları düşünüp, “sıra bende” demiştim.

- Hep siz mi bağıracaksın ulan, heeeeyt, var mı bana yan bakan!”

Eve geldiğimizde, birer Türk kahvesiyle açılmaya çalışmış, fakat sızıp kalmıştık.

Ayıldığımızda aklımız başımıza gelmişti. Ya o uyuz köpeği eve getirmeye başarsaydık ne olacaktı? Ne de çirkin bir köpekti. Ayrıca ortamı leş gibi kokutur, her yeri pislerdi. Evim o kadar küçüktü ki, nereye sığdıracaktım at gibi hayvanı. Her şeyden önemlisi, sokak köpeğini dışarıya çıkarıp serbest bıraktığımda, dedikodu için olay arayan komşulara ne gibi koz verecektim, düşünmek bile istemiyordum.

Kafalar biraz sulanınca, akıl garip oyunlarına başlıyor. Mantık devreden çıkınca, şenlik ateşi bir garip yanıyor. Söndürsen dert, söndürmesen dert. Kastıkça paranoyaklaşıyor insan…

Emre Türker
picture: deviantart

13 yorum:

  1. beni nüfusunuza geçirin,kütüğe aldırın:D bişey yap ben bunlara şahit olmak istiyorum çünkü...=)
    hep bi ilginçlik,hep bi farklılık,hep bi komik,komik olmasa bile düşündürücü,kitap gbi hayat hikayesi..

    YanıtlaSil
  2. ...RiGoR MoRtiS... Gecenin bir vakti kopardın beni RiGoR’cum. Valla çamurlara bulaşmak istemedim, hep çevre bu hale getirdi beni :) Hayatı kitap yaptım da bir ciltletecek matbaa bulmadım, o da olacak inşallah. Bazı olaylar çok ağır bastığından yazamıyorum, ne de olsa kimlik ortada yazıyoruz :) Hayattan men ederler beni sonra…

    YanıtlaSil
  3. :))))))) Sen bir ömre bedelsin yaaa:)gülmekten kırıldım şu saatte.Her şerde hayır var derler,ya köpek kaçmasaydı:)))))Sabah kuçak kuçağa uyanan lar:))))))))

    YanıtlaSil
  4. beyaz mendil... Köpeği getirseydik, sabahlar olmazdı bence :))

    YanıtlaSil
  5. :) , Eski bir arkadaşımın köpeği ile içki masasına oturuyorduk , köpek gibi içiyordu velet.. Keşke erken saatlerde tanışsaydınız köpeklerle ..:)

    YanıtlaSil
  6. Kopek en ıyı dost:))
    O sevgılı yavruıcakta sızınle eve gelmeyı kabul etmıs
    ama bakmıs yollarda naralar atıyor bunlar
    Allahım allahım nerelere kacsam bunlar kendıne bakamıyo bana mı bakıcak dıye kacmıs yarı yoldan:PP

    Şaka şaka
    uyuz da olsa cırkın de olsa
    kopek cok ıyı dost ınsaana..
    Bı cok ınsaandan daha sadık daha dost
    hıkaye ıse
    cok komıktı sabah sabah bayagı guldurdun benı
    Derler ya boyle zamanlarda
    çok yasa:))

    sevgıler.

    YanıtlaSil
  7. Darkstar… Keşke :)

    öykü… Çok çeşit hayvan beslemiş olmama rağmen, valla bu seferki besleyecek gibi değildi :) Bu benim ilk değil, bir kere de memlekette gece vakti yalnız kalıp, sahilde gördüğüm siyah bir sokak köpeğiyle saatlerce konuşmuştum. Yoldan gelip geçenlerin bakmasına aldırmadan :) Sanki dinliyorlar gibiydi, hatta anladığına emindim, çünkü bir süre sonra köpek oturur vaziyette bana bakmaya başlamıştı. :) Artık bu manyak ne diyor diye çözmeye mi çalışıyordu, orasını bilemem. Seni güldürdüğüme sevindim.
    Bu günün gülerek başladıysa, gülerek bitsin, yarınların gülerek devam etsin dileklerimle…

    YanıtlaSil
  8. sabah uyandığınızda köpekle göz göze geldiğinizi düşündüm de : )

    YanıtlaSil
  9. noranıngemisi… Düşünme bile :) Valla o bişey değil de millet sapıttı bu manyak falan dicekti :)

    YanıtlaSil
  10. :)) hayvan sevgisi sarhoş olunca inkişaf ediyo demek, ilginçmiş :Pp

    YanıtlaSil
  11. bi dost… Biraz önce sokakta bir köpek gördüm, hakkakten evde beslenmezmiş o köpek ya :) Sen ne diyorsun, sevgi ne kelime, kanka oluyorduk biz :)

    YanıtlaSil
  12. o zaman sana görev veriyorum =); buraya yazamadıklarını bana yaz mail at, nasıl ? :D ahhaa..madem nüfüsa geçirmiosun bunu yap :D

    YanıtlaSil
  13. ...RiGoR MoRtiS... Nüfus memuruyla görüşmeler devam ediyor :P Hayatımda belli dönemleri bilenler parmak sayısını geçmez, sen mail at diyorsun, iyi pazarlık valla :)

    YanıtlaSil