17 Mart 2009

Gece Kulübü

Üniversite yıllarında, barmen olarak sağda solda çok mekân tutmuşumdur. Otel çalışanları için değil de, bar çalışanları için sabit adres pek bulunmaz. Kuşların daldan dala konması gibidir barmenin bar arkası hayatı.

Bir gün gazete ilanından yola çıkarak, kovboyların Wanted afişlerindeki esrarengiz havayla, arandığımı hissetmiştim. Barmen arayan yer, bir gece kulübüydü. Tanınmış Night Clup’lardan biri olan bu adrese gittiğimde, görüşmek üzere odada beklemeye başladım.

Karanlık camekân odadan çağrıldığımda, kendimi Tarantino’nun esrarengiz dünyasında bulmuştum. Masanın ardında oturan ve elindeki uzun ağızlıklı ince sigarasını kararlılıkla tüttüren patroniçe, kesik gözlerle beni süzüyordu. Rusya’dan transfer iki bebek, sağlı sollu iki yanında vitrin mankeni gibi duruyorlardı.

- Bu gece hemen başla, dedi patroniçe.

Gece yarısı, direk olarak kulübe geldim. Patroniçe, önce arka fonda görev almamı istemişti. Arka fon, kadınların striptiz gösterilerini sergilediği sahneydi. Soyunmalarına, şovlarına, birtakım araç gereçlerine yardımcı oluyordum.

Sahneden, direk olarak konsomatrislerin içki satışlarına katkılarını görebiliyordum. Arka fon, belki de birçok erkeğin düşü olabilirdi. Orası, gece şovlarını yakında gördüğüm ilk yerdir.

Bir süre çalışmanın ardından, loş ışıklar beni ürkütmeye başlamıştı.

Ortama çok ısınmadan, son gecemi yaşayıp sessizce oradan ayrılmıştım.

Bar hayatı bile yeterince hızlıyken, buranın tansiyonu yüksek gelmişti bana. İçimdeki sese kulak vermiş ve çekilmiştim.

Hayatın pokerinde, yerine göre rest çekmeyi bileceksin.

Emre Türker
picture: deviantart

14 yorum:

  1. Sonu çok güzel bitmiş :) oranın tansiyonu heralde yüksek gelir kolay mı yani :)

    aman pis kaka yerler oralar uzak dur oralardan maazallah yoldan çıkarırlar :)

    YanıtlaSil
  2. sonucu ıyı olmus sevgılı hayalbemol
    bu arada bısey dıycem
    benı zıyaret eden bı sıte var kadınblogları dıye
    benı de eklemısler
    soyle bı ınceledım.
    sen de varsın orda
    bayan blogları kategorısınde..

    YanıtlaSil
  3. :)) Harikasın, nerede duracağını bilen kişiden korkmayacaksın.Tebrikler.

    YanıtlaSil
  4. Rahat-sız Hatun… Hayata çok hızlı giriş yapmış biri olarak anılarımı dinlesen, gerçekten inanamazsın. Bazılarını yazamıyorum bile :) Gece kulübünün egzotik havasından irkilseydim, adım bile atmazdım ama sadece arka fondan bahsettim, arka yüzünden değil yani. Amerikan filmlerinde iç yüzünü yeterince gösteriyorlar, çok bile konuştum :)

    öykü… Kadınlar matinesi düzenlemiştik, oradan kalmıştır :) Şaka bir yana, gördüm ben daha önce. Teknoloji, araba, futbol gibi çizgilerden uzak olunca, ilginin yönü de ona göre oluyor. Beni eklediklerinden dolayı mutlu oldum. Teşekkürler bilgi verdiğin için. Modern edebiyat çizgisini en iyi takip edenler, her zaman kadınlar olmuştur. Yaşadığım hayat boyunca, tanıdığım gerçek edebiyat dostlarının hepsi, kadındı. Sanata ilgi duyanlar da öyle…

    beyaz mendil… Bazen duramıyorum, o zaman ayağım kayıyor :) Yaşamak lazım her karesini hayatın, ileride götüreceğim hatıralar canlı kalsın diyorum ama ineceğimiz durağı da her zaman kaçırmayalım değil mi!

    YanıtlaSil
  5. evet hayatı yaşamak lazım. zihinlerde güzel anılar ..ilerde aklımıza gelince ufak bir gülümsemeyle haırlamak fenamı.. tabi durakları kaçırmadan:))

    hayal_si_bemol senin sayende bende başladım hayatımdan kesitleri yazmaya.. aklıma o kadar ilginç kareler geldiki hatırladığım teker teker yazacağım hepsini. saol beh:))
    hoşuma gitti hanii hatırlamak o günleri..

    YanıtlaSil
  6. BodrumSibel… Yazmak için çok bile geç kaldın, olayları kelimelere dök ki, bizler de görelim. Açıkçası senin geçmişindeki anıları merak ediyorum. Anılarını anımsatıp yazma aşkı aşıladıysam sana, ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
  7. Her barmen senin gibi değil.Bende 4 yıl otellerde çalıştım 3 yılı staj içindi.Barmenlerin hayatı hep hızlı olurdu her konuda.senın gibi istısnalar da vardı tabı.:)hala görüştüğüm bi arkadaşım var.oda anılarını anlatır hep..seninkilerden pek farkı yok..
    vazgeçmen hoş birşey aslında bir erkek olarak.(aferim hayalbemol:)) başka biri olsaydı eminim tam tersini yapardı.

    YanıtlaSil
  8. ASLINDA BLOĞUMUN KONSEPTİ NE OLSUN DİYE HEP KARARSIZDIM. şimdi kafamda oluşturabildim:)) merak etme benimde barmeidlik zamanlarımdaki anılarım var. hepsi filmlik hehehe..onlarıda yazayım bari:==)

    YanıtlaSil
  9. Allah seni napsın ya:) iyi etmişin abi ne işin var oralarda:P

    YanıtlaSil
  10. KaRaMeL… Barmen derler, vermezler diye bıraktım barmenliği :) Takdir etmene sevindim, bu arada barmenliği belli zamanlarda özlüyorum, ortamın havası bir başkaydı, gece kulübü hariç :)

    BodrumSibel… İzle beni hayatını yaşa :) Var senle bir yakınlığımız diyordum, boşuna dememişim. Gecenin kırık kanatlarıyız, bize bişey olmaz. Sen yaz, ben okuyorum merak etme :)

    bi dost… Ekmek parası naparsın işte :)

    YanıtlaSil
  11. Evet bende şu ekrandan bir elektirk almışdım senden :) heheh ortak bir yan ortak bir hayat yaşamışlığımız olduğunu düşünüyordum aslında.

    tabi seninde (benim gibi) anlatamıcağın yada anlatmaman gereken anıların olduğunuda biliyorum hayatında. tahmin ediyorum diyim..hehe.. eh onlarda bizde saklı kalsınlar bakalım..

    şunu da belirteyim senin gibi bende bazen o bar da çalışdığım zamanki ortamı öslüyorum arasıra. bar hayatı bir başka alem oluyor..

    YanıtlaSil
  12. BodrumSibel… Zaten her şeyi anlatabilseydik, rahat mı bırakırlardı bizi BodrumunSibeli Alemde yaşananlar bazen alemde kalmalı.

    YanıtlaSil
  13. dustum bu hikayeyi sen hangi filimden gördün anlamadım 13 yıllık barmenim böyle bir şaçmalık duymadım sen o ambiansa yaşıyacan ve kaçıcan he nerde öyle bir erkek kocum birde barmenim diyorsun olan biz canımı ortaya koyuyoruz keç kere kurşunlar geçti yanımızdan yıllarımız tek başımaza evimizden uzaklarda geçti ana baba özlemiyle calışıyorduk ama barmendik güçlüydük hiç mekandan korkupta kaçmadık bizzz barmeniz korkak degil ...

    YanıtlaSil
  14. Adsız... Her kimsin bilmiyorum ama erkekliğin ispatını göstermeye çalışmıyoruz biz. Görsel izlenimlerle yaşamsal faaliyetleri birbirine karıştıracak kadar kocamadık henüz. Kimin ne olduğunu bilmeden fazla iddialı cevaplar yazmışsın. Hayatımdaki inançtan başka hiçbir korkusu olmayan biriyim ben ki bu inancıma ters düştüğünden koptum bu hayattan. ama herşeyden önemlisi insanım, insanların harcanışıyla giden bir iş olmazdı benim için. Hayatımda gördüğüm en facia yerdi orası ve olmamalıydı. Ne basitliklerle nelerle yargılandık biz, sözünü bile etmeye gerek yok. Hayatımdan memnunun şu an çok şükür.

    YanıtlaSil