24 Mart 2009

Don Juan DeMarco (1994)

Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Jeremy Leven
Süre: 97 dakika
Oyuncular: Marlon Brando, Johnny Depp, Faye Dunaway, Géraldine Pailhas, Bob Dishy, Rachel Ticotin, Talisa Soto, Marita Geraghty, Richard C. Sarafian, Tresa Hughes, Stephen Singer, Franc Luz, Carmen Argenziano, Jo Champa, Esther Scott
Dünyanın gelmiş geçmiş en romantik, en çekici ve reddedilemez erkeği, bir kadın için hayatını hiçe sayıyor. Çünkü o kadın, kalbinin anahtarına sahip tek kişidir.

Fiziği ve sözleriyle büyüleyen maskeli Don Juan (Johnny Depp), sayısız kadınla birlikte olmuştur. Onun kalbinde yalnız bir kişi vardır ki, o da Don Juan’ı reddetmiştir. Bu nedenle, henüz 21 yaşında olmasına rağmen yaşamına son vermek isteyecektir.

Gizemli adam Don Juan DeMarco’yu ikna eden kişi, kendini Don Octavio del Flores olarak tanıtan Dr. Jack Mickler (Marlon Brando) olacaktır.

İntihar girişimi nedeniyle Don Juan’ı Woodhaven Devlet Hastanesi’ne yatırırlar. Kendisine rehberlik etmek isteyen Dr. Jack Mickler, 10 gün sonra emekli olacaktır.

Don Juan’ın romantik hikâyelerinden çok etkilenen Jack, bu heyecanını karısı Marilyn’e (Faye Dunaway) yansıtacak, böylece evlilik yaşantısı yeniden renklenecektir.

İzleyiciye hoş vakit geçirten, kadına bakışı romantik yönden ele alan güzel bir filmdir.

Emre Türker

picture: impawards

1 yorum: