30 Mart 2009

An American Crime (2007)

Türkçe Adı: Bir Amerikan Suçu
Tür: Polisiye / Dram
Yönetmen: Tommy O'Haver
Süre: 97 dakika
Oyuncular: Ellen Page, Hayley McFarland, Nick Searcy, Romy Rosemont, Catherine Keener, Ari Graynor, Scout Taylor-Compton, Tristan Jarred, Hannah Leigh Dworkin, Bradley Whitford, Michael O'Keefe, Carlie Westerman, Michelle Benes, Patricia Place, Calvin Keet, James Franco
1966 yılı “Baniszewski Indiana Eyaletine Karşı” davası anlatan filmde, mahkemedeki tüm ifadeler tutanaklardan alınarak sinemaya uyarlanmıştır.

Panayırlarda pamuk helva satarak geçimini sağlayan Likens ailesi, iki kızına bakarak çalışmakta zorlanır. Bu nedenle Sylvia (Ellen Page) ve Jennie’ye (Hayley McFarland) kalabilecekleri yer ayarlamaya çalışırlar.

Eşi tarafından terk edilmiş Gertrude Baniszewski (Catherine Keener), altı çocuğuna bakmak için iş aramaktadır. Sylvia ve Jennie, çocuklarının misafiri olarak evine gelir. Bu sırada kızlarını arayan Lester Likens ve Gertrude, tanışırlar. Gertrude, kızlara para karşılığı bakmayı teklif edecektir.

Teklif ne kadar cazip görünse de, Gertrude’un psikolojik sorunları, henüz bilinmeyen bir gerçektir.

Yaşanmış bir olaydan esinlenerek hazırlanan filmdeki görüntüler, izleyiciyi rahatsız edebilir. Aile sorumsuzluğunu anlatan çarpıcı bir örnektir.

Emre Türker

picture: impawards

1 yorum:

  1. Öncelikle teşekkür ederim Hayalbemol , gözümden kaçan bir filmi , yazın ile gözüme sokup , izlememi sağladığın için..

    Yaşanmış bir olay olduğu için , film'i izlerken içimden bir hayli sövdüm..Böyle bir suçun işlenebilme ihtimali düşünmek istemedim..İzlerken ; ''Gerçek olamaz , senarist in abartmasıdır !''diyerek , kendimi kandırmaya çalıştığım bir film olarak , arşivim de yerini almıştır..

    YanıtlaSil