08 Mart 2009

The Champ (1979)

Türkçe Adı: Şampiyon
Tür: Dram / Spor
Yönetmen: Franco Zeffirelli
Süre: 121 dakika
Oyuncular: Jon Voight, Faye Dunaway, Rick Schroder, Jack Warden, Arthur Hill, Strother Martin, Joan Blondell, Mary Jo Catlett, Elisha Cook Jr., Stefan Gierasch, Allan Miller, Joe Tornatore, Shirlee Kong, Jeff Blum, Dana Elcar
Baba oğlu ilişkisini en güzel anlatan filmlerden biridir. Parasız bir adam, çok sevdiği oğlunun geleceği için neleri göze alabilir? The Champ, buna cevap niteliğindedir.

Başarılı boks kariyerine yedi yıl önce son vermek zorunda kalan Billy (Jon Voight), içki ve kumar alışkanlığından vazgeçemez. Oğlu T.J. (Rick Schroder), hayatını adadığı tek varlıktır. Her şeye rağmen onu çok iyi yetiştirmeyi başarmıştır. Aradan ne kadar zaman geçse de, T.J. için tek şampiyon Billy’dir.

Bir gece kumardan kazandığı parayla, oğluna She's A Lady adında yarış atı alarak sürpriz yapar. Fakat T.J.’in atı, katıldıkları ilk yarışta varış çizgisine ulaşamadan dengesini kaybedip düşer. Bu talihsiz kazada, Annie (Faye Dunaway) adındaki kadınla T.J.’in tanışmasını sağlayacak, sonrasında hiçbir şey aynı kalmayacaktır.

Filmin bir kahramanı varsa, o da çocuktur. Öyle güzel rol yapıyor ki, sevimliliğiyle kimi zaman gülümsetip, kimi zaman duygulandırarak göz dolduruyor. Yürek parçalayan dramatik bu yapım, tavsiyedir.

Emre Türker

picture: impawards

8 yorum:

  1. Baba cocuk ılıskısını anlatan en guzel fılmlerden bı tanesı de Hayat guzeldır..
    Onerdıgın fılmı ızlemeye calısıcam bulursam tskler Hayalbemol

    YanıtlaSil
  2. Öykü… Hayat güzeldir filmini izlemiştim. Oradaki çocuk da çok iyi rol yapıyordu. Şampiyon, benim çocukken izlediğim ve çok etkilendiğim bir filmdir. Fırsat bulursan, izlemeni tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. baba çocuk ilişkisini yalnız filmlerde izleyebilme enteresan ama:)
    en azından benim için:D

    YanıtlaSil
  4. Böcek… Niye ki sevgili böcek?

    YanıtlaSil
  5. ee öylee çünkü.yani yok öyle bir ilişki hayatımda o yuzden dedim:/

    YanıtlaSil
  6. Böcek… Kelebek uçarken yağmuru hesaba katmaz. Kısacık ömründe, doğadaki güzelliklerle bir olurken, kimi zaman fırtınanın kurbanı olur, ya da başka bir canlının sadistçe kurbanı. Kelebekler yine de güzelliklerinden bir şey kaybetmez. Kimi zaman yaşanmışlıklar, kimi zaman yaşamak arzusundakiler, aklımızdaki altın harflerdir. Yeter ki, güzellikleri gözlerimizdeki anlamda arşivlemeyi başarabilelim. Gerçek hayatın eksik Lego parçaları, hayallerdeki şekillerle tamamlanır kimi zaman, bütünü bozmamak adına.

    YanıtlaSil
  7. Filmi sinemada izlediğimde 8 yaşındaydım. Sinemadan herkes ağlayarak çıkıyordu. En etkileyici sahne ne diye sorarsanız, böksörün oğlunun şampii şampii diye ağlaması yürekleri parçalar.

    YanıtlaSil
  8. Sinema... Filmi kopartan sahne, ağlama sahnesidir gerçekten.

    YanıtlaSil