11 Ocak 2009

Yoğurtlu Tavuk Suyu Çorbası

Annemden almış olduğum bu çorba tarifi aslında bildiğimiz tavuk suyu çorbasının yoğurtlu hali. Ben genelde tavuk suyu çorbasını hep bu şekilde yapıyorum. Çünkü yoğurtla tavuk suyu birleşince ortaya çıkan tat gerçekten nefis oluyor.


Malzemeler

Tavuk but, ya da tavuk göğsü
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
3-4 çorba kaşığı yoğurt
Bir avuç arpa şehriye

Hazırlanması

· Öncelikle tavuğu 1,5 litre kadar suda haşlayın. Daha sonra haşlanmış etleri minik minik parçalar haline getirin.
· 2 yemek kaşığı unu yağda biraz kavurun. Et suyu ve tavukları tencereye dökün.
· Ayrı bir kapta yoğurdu suyla sulandırın ve iyice karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş tencereye dökün ve kaynayana kadar karıştırın.
· Kaynamaya başlayınca isterseniz biraz arpa şehriye de katabilirsiniz.
· En son tuzunu ve karabiberini atın ve bir 10 dakika daha kaynatın. Bu arada arpa şehriyeler de pişmiş olacaktır.

Figen Türker

2 yorum:

  1. bayılırım bu çorbaya...eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. saol canım :) benim de en sevdiğim çorbadır

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails