23 Ocak 2009

2:37 (2006)

Tür: Dram
Yönetmen: Murali K. Thalluri
Süre: 99
Oyuncular: Teresa Palmer, Frank Sweet, Sam Haris, Charles Baird, Joel Mackenzie, Marni Spillane, Clementine Mellor, Sarah Hudson, Gary Sweet, Amy Schapel, Xavier Samuel, Chris Olver, Camille Qurban, Olivia Furlong, Daniel Whyte, Dominic Pedlar, Irena Dangov, Bryce Nankivell, Mark 'Crafty' Dean, Elsie Kinnaird, Michael Griffin, Adam Balales, John Ovenden, Peta Long, Alan Matthews
Avustralya’da çekilen, daha henüz 22 yaşındaki Murali K. Thalluri’nin yönettiği, şimdiye kadar izlediklerimizden çok farklı bir görsellikte, filmin anlatımında kelimelerin yetersiz kaldığı ve Cannes film festivalinde izleyenlerin ayakta alkışladığı etkileyici bir yapım…

Okul tuvaletinin önünde, içerden kilitlenmiş kapıyı açması için kapıyı yumruklayan bir kızın yardım çağrısı ile film başlıyor. Kapı önünden akan kan, içeride birinin intihar girişiminde bulunduğunu anlatmaya yetiyor.

6 genç öğrenci; Melody (Teresa Palmer), Marcus (Frank Sweet), Luke (Sam Haris), Steven (Charles Baird), Sean (Joel Mackenzie) ve Sarah (Marni Spillane) kendilerini kısa aralıklarla tanıtmaya çalışacak. Her biri ayrı bir sorunla yüzleşirken, onların birbirleriyle bağlantıları gözlemlenecek. Olayın gerçekleştiği an yaklaşırken, izleyici de intihara en yatkın karakteri bulmak için düşünmeye sevk edilecektir.

İçerdiği argo konuşmalar, aslında birçok gencin vazgeçilmezi olarak düşünüldüğünde, filmi yadırgamamak lazım. Görselliğiyle hislere dokunuş, oyuncuların gerçekçi tavırları ve anlatımdaki şiirsel hava, filmin kalitesini kanıtlamaya yetiyor.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder