03 Ocak 2009

Death Race (2008)

Türkçe Adı: Ölüm Yarışı
Tür: Aksiyon / Bilim-Kurgu / Gerilim
Yönetmen: Paul W.S. Anderson
Süre: 98 dakika (uzatılmış versiyon 111 dakika)
Oyuncular: Jason Statham, Joan Allen, Ian McShane, Tyrese Gibson, Natalie Martinez, Max Ryan, Jacob Vargas, Jason Clarke, Frederick Koehler, Justin Mader, Robert LaSardo, Robin ShouYarış, hız, tehlike, vahşet ve bunlarla birlikte gelen heyecan. İşte size Death Race.

2012 yılı. Birleşik devletlerin ekonomisi çökünce, işsizlik oranında patlama yaşanır. Cezaevleri özel şirketlerin oyuncağı haline gelmiştir. Terminal Island Hapishanesinde yarışlar yapılmakta ve bu yarışlar para karşılığı internette yayınlanmaktadır. İzleyici doyuma ulaştığı için fazlası talep edilmiş, böylece ölüm yarışı ortaya çıkmıştır.

Jensen Ames (Jason Statham), kapatılan fabrikada son maaşını alıp evine gider. Eşi onu her konuda kabullenmiş, bu nedenle asla yalnız bırakmamıştır. Bebeğinin ağladığını duyan Jensen, onunla ilgilenmek üzere odaya gider. Bu arada maskeli biri eve girerek, karısını öldürür ve suçu Jensen’ın üzerine atarak oradan uzaklaşır.

Jensen, Terminal Island Hapishanesine getirilir. Hapishane müdiresi aynı zamanda oradaki ölüm yarışlarını düzenleyen kişidir. Efsane haline gelen maskeli yarışçı Frankenstein’ın yerine geçmesi ve yarışı kazanması halinde serbest kalacağını vaat eder. İstemeden de olsa, bu yarışın içine girmek zorunda kalan Jensen’ın bundan sonraki tek hedefi intikam olacaktır.

Death Race filminin konusu bir klasiktir. Başı ile sonu arasında bağ kurmak zor değil. Zaten film tamamen aksiyon ve şiddet üzerine kurulmuş. Romantik komedi seven bayan izleyicilere pek de hitap etmiyor. Transporter serisinin vazgeçilmez ismi Jason Statham, tam da bu filmlerin adamı. Heyecan arayanlara önerilir.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder