18 Ocak 2009

Over Her Dead Body (2008)

Türkçe Adı: Sevgilimin Kazara Bu Dünyadan Göçmüş Eski Nişanlısıyla Tanıştığım Gün
Tür: Komedi / Fantastik / Romantik
Yönetmen: Jeff Lowell
Süre: 95 dakika
Oyuncular: Eva Longoria Parker, Paul Rudd, Lake Bell, Jason Biggs, Lindsay Sloane, Stephen Root, William Morgan Sheppard, Wendi McLendon-Covey, Ali Hillis, Deborah Theaker, Natalia Jaroszyk, Andy Kreiss, Ben Livingston, Jack Conley, Kali Rocha
Artık bu hikâyeye alıştık. İlginç bir olay meydana gelir ve birileri bu dünyadan göç eder. Beden ruhtan ayrılır ama ruh yaşamaya devam eder. Bu filmlerden sadece birini tanırım. Konusu birçok filme ilham veren, 1990 yılında gösterime girmiş olan Ghost…

Kate (Eva Longoria Parker) ve Henry (Paul Rudd), düğün hazırlığı içerisindedir. Fakat Kate, kendi dik kafalılığı nedeniyle yaşama veda eder. Kız kardeşi Chloe (Lindsay Sloane), tamamen boşluğa düşen Henry’i, ruhlarla bağlantıya geçtiğini iddia eden Ashley’ye (Lake Bell) götürür. Fakat başarılı olamayınca, Henry’i ikna etmek için başka yol düşünmeye başlarlar.

Filmin Türkçe adı hayli ilginç olmuş. “Sevgilimin Kazara Bu Dünyadan Göçmüş Eski Nişanlısıyla Tanıştığım Gün.” Dikkat çekmekten başka bir şey yapılmadığının ortada olduğu görülüyor. Yapıma olan ilgiyi, Eva Longoria’nın kendisinden başkası getirmiyor.

Filmin ikinci yarısında daha fazla gülümseten, daha orijinal esprileriyle karşımıza çıkan Over Her Dead Body, genç kesime hitap ediyor. Sadece vakit geçirmeye yarayan filmler sıralamasına girebilir.

Emre Türker

picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder