30 Ocak 2009

Sen ve Ben

Senden tamamen bıktığımı, seni bırakmak için elimden ne geliyorsa yaptığımı, nereden başladım bu ilişkiye diye kendimi sorguladığımı ve hatta seni nefret dolu sözlerle ifade ettiğimi bilmem anlıyor musun?

Uzun zamandır bir beraberliğimizin söz konusu olduğu ortada. Seni etkilemek için benim bir çaba göstermediğimi de inkâr etmiyorum. Söylemek istediğim bir konu var. Bu beraberliğimiz beni kötü etkiliyor. Beraberlik süresi içinde moralim bozuluyor, canım sıkılıyor, hiçbir iş yapmak içimden gelmiyor. Bana hem maddi, hem manevi zarar veriyor, ufak tefek de olsa vaktimi çalıyorsun. Seninle birlikte olduğum bunca vakti, oturup masa başında bir kitap okuyarak geçirsem, müzik dinlesem, etrafımda gelişen çeşitli etkinliklere katılsam, belki daha mutlu olurdum demeden duramıyorum.

Öyle zamanlar oldu ki; bazı arkadaşlarımdan senin varlığın yüzünden, benimle görüşmek bile istemediler. Seni her an ailemden saklamak zorunda kalıyordum. Senin varlığını şu an kabullenseler bile, artık ben rahatsız oluyorum. Çok ince, keyifli ve narin olabilirsin ama bunlar bana yaramadıktan sonra hiçbir kıymeti yok. Bu nedenle seninle beraber olamam.

Senin yokluğuna kendimi hazırlamaya başladım bile. Sen olmadığın ilk zamanlarda, canım sıkılacak, moralim bir süre yerinde olmayacak, hatta bazı zamanlar sana kavuşmak için kendimi bile tutamayacağım anlar meydana gelecek. Çünkü önceleri senden bir an bile ayrı kalamazdım. Önce seni bulur, sonra ne yapacaksam yapardım. Bunların hiçbirini inkâr edemem. Ayrıca dudaklarımla birleşmiş olan varlığın, kendimden geçmemi sağlardı. Ama yine de seninle bir olmamızı onaylamıyorum. Bir şekilde kopmamız lazım.

Şimdiye kadar seni sevmedim mi? Ufak tefek ayrılıklardan sonra yanına gelmedim mi? Seni her an yanımda bulmak istediğim anlar olmadı mı? Elbette oldu. Şimdi bile senden vazgeçemeyeceğimi söyleyebilirim. Kaldığımız yerden devam etmesini isteyebilirim. Ama sen benim için son kez bitmelisin, bir daha sana dokunmak istemiyorum. Zaten nasıl oldu da başladım, bilmiyorum.

Her şey güzeldi demeden edemiyorum. O eski günlerimize ait tüm yazdığım yazıları saklayacağım. Biliyorum ki her şeyi birden kesip atmak imkânsız olsa gerek. Önceleri birkaç gün bir araya gelip tekrar birlikte olup olamayacağımıza bakarız. Biliyorum ki yaşamım boyunca seni istemsem de her an göreceğim, ne de olsa bazı arkadaşlarımız aynı. Ama umarım tekrar bir araya gelmeyiz. Senin de dile getirmek istediğin şeyler olabilir. Ağzın var dilin yok, bir konuşabilsen belki neler neler söyleyeceksin. Bildiğim bir şey varsa, o da bana mutluluktan çok acı getirdiğindir.

Seni fırlatıp atmak isterdim ama bunca zamanın hatırına bunu yapamam. Beni bir daha bulmamanı rica ediyorum. Biliyorum ki nasıl olsa ilk beraberliğin de benimle olmadı. Benim gibi niceleri çıkacak karşına. Benim aklıma sen geleceksin. Başkası ile seni her görüşümde iç geçireceğim. Ama herhalde buna da alışırım. Nelere alışmadım ki. Umarım bana verdiğin zararı başkasına vermezsin.

Sana benden sonraki yaşamında başarılar dilemiyorum sigara. Dilerim bundan sonra kimsenin başına bela olmazsın.

Emre Türker

Sana bu mektubu yazdığımda, sene 1994 yıllarıydı, anısına hala saklarım... Ara ara bitirsek de ilişkimizi, hala kopamadık. Ne çılgın bir çelişki...

picture: deviantart

13 yorum:

  1. Olamaz...yazıyı okumaya başladığım da biri bana böyle şeyler söylese ölürüm diyordum.Ama sonun da çok rahatladım:)Siz bir ömürsünüz,hakikaten çok güzel bir yazı.Keşke ben de veda edebilsem elimdekine,gözümü açar açmaz O yatmadan sen kez yine O.

    YanıtlaSil
  2. evet aynen bende boyle bır ilşki yaşıyorum..2000 yazıydı hayatıma girdiğinde..sonra 2005 de terk ettim..2008 de yine geldibı bahar gunu ..ve son 1 aydır yıne başardım onsuzluğu..ilk defa canım istemıyor..ilk defa elım uzanmıyor...hemde çantamda hala bir paket taşıyorum:)

    YanıtlaSil
  3. yazının sigara olan kısmına kadar tek nefeste yüreğim burkularak hatta neredeyse gözlerim yaşararak okudum.içimden ne hazin bir aşk hikayesi diye düşünürken karşıma sigara çıktı ve derin ohhhhh çektim.

    YanıtlaSil
  4. off yaa içim sızladı okurken..kızım hiç mi anlamadın adamın hissettiklerini dedim.töbe töbee..harikasın..kalemine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Bir solukta okudum ve bu kizin yerinde olmak istemedigimi dusundum .

    YanıtlaSil
  6. Yazıyı okudum sonra sigaraya hitap edildiğini anlayınca tekrar okudum:)
    Kelimeler birbiri ardına inci gibi sıralanmış.off..bende seninle aynı yıllarda başlamasamda hala kopamadım.Hiç bir zaman ''ben bugün kesınlıkle seni bırakıyorum.'' demedım (henüz).dediğimde de birdaha dönmemek adına bırakmış olucam inşallah.

    YanıtlaSil
  7. "Sağ gösterip sol vurmak" benzetmesi bu yazı için de geçerli olabilir sanırım :) Finalde ne yazıyo acaba diye heyecanla ilerlerken "sigara'yla müşerref olunca resmen dumur oldum..tebrikler esprili olmuş.. :)

    YanıtlaSil
  8. Fark ettim ki buradaki yorumlara hiç yanıt vermeyip öksüz bırakmışım. Oysa favori gördüğüm yazılarımdan biridir bu. :)

    Alara... Ben kaç kez ona veda mektubu yazıyorum ama yine bir şekilde barışıyoruz işte. Sonunda yazdığım çelişki bundan olsa gerek.

    kendini bilmez bir deli... Aradan bir ay geçti, acaba yine de çantada paket taşıyor musun? Başladın gene gibime geliyor ama…

    asiçiçek... aşkı bilmem ama sigara beni aşktan kötü bitiriyor be, oh çekilmez ki :)

    voodoo_bird... :)

    AyŞeGüL... Aşk da böyle bir şey ama değil mi.

    Adsız... O benim büyük aşkım yahu, günde kaç kez dudak dudağa takılıyoruz bir bilsen :)

    KaRaMeL... İki kere okuttum ha! Bu da bir başarı. Bırakmayı düşünüyor musun hala?

    Aprill... Genelde sağ gösterip solu ben yiyorum. “Bir Aparkatın Sert Etkisi” yazımı bir oku istersen. Ama orda trajikomik bir hikaye var, espri derinlerde yatıyor, ana tema dram.

    YanıtlaSil
  9. sigaraya ayrılık mektubu ha :)
    görmen gerek hayalbemol sigaranın neler yaptığını. gözünle görmen... bir gün buralara yolun düşerse görmene yardımcı olabilirim. burda çok örnek var.

    YanıtlaSil
  10. dr kelebek… Belki de karşılaşmışızdır ama kim olduğumuzu bilmediğimizden yolumuzu kaybetmişiz ve görüşememişizdir :) Neyse, sigaranın neler yaptığının bir kısmını gördüm. Hatta eski bir içici olarak, zararlarını şahsen tanıyorum. Bıraktıktan sonraki küçük sendromu atlattıktan sonra, tat almanın, güzel kokmanın ve temiz havanın farkına varıyorsun. İşte güzellik ondan sonra başlıyor.

    YanıtlaSil
  11. gezinirken sitende bu yazına rastladım son ana kadar bir sevgiliye yazılmış yazı gibiydi çok güzel yazmışsın.belkide bilerek yazdın bunu gerçekten etkileyici:)

    YanıtlaSil
  12. It's me!... 15 sene önce yazmıştım. Biraz hissel mizahi duygular bütünü. Birine değil de, sigaraya olan aşkımdan yola çıkmıştım. Şu anda biten ama yıllarca süren bir aşk :)

    YanıtlaSil