06 Ekim 2010

Whiteout (2009)

Türkçe Adı: Soğuk Ölüm
Tür: Aksiyon / Polisiye / Gizem
Yönetmen: Dominic Sena
Süre: 101 dakika
Oyuncular: Kate Beckinsale, Gabriel Macht, Tom Skerritt, Columbus Short, Alex O'Loughlin, Shawn Doyle, Joel S. Keller, Jesse Todd, Arthur Holden, Erin Hickock, Bashar Rahal, Julian Cain, Dennis Keiffer, Andrei Runtso, Roman Varshavsky
Güney Kutbu’nda kurulan bilimsel araştırma merkezinin yakınlarında, görevli Jeolog Weiss’in cesedi bulunur. Birleşik Devletler Polis Şefi Carrie Stetko (Kate Beckinsale) cinayetin sebebini araştırmak üzere Eski Rus Üssü’nde araştırmalara başlar. Soruşturma nedeniyle Birleşmiş Milletler Özel Araştırma Birimi'nden Robert Pryce (Gabriel Macht), olay yerinde çözüm için onları beklemektedir. Çünkü şimdiye kadar Güney Kutbu’nda ciddi bir suç işlenmemişken, cinayetlerin artması tedirginliğe sebep olmuştur. Acaba 1957 yılında, aralarında anlaşmazlık yaşanan pilot ve mürettebatının çatışması sonucu düşen Rus uçağının, bu cinayetlerle ilgili bağlantısı neydi?

Aksiyon ve gerilim sahneleriyle dolu Whiteout, sonuna kadar heyecanını koruyor. Güney Kutbu’ndaki yaşamın zorluğunu izlemek, ayrı bir gerilime sebep oluyor. “Katil kim?” sorusu üzerine kurulmuş ve gizemle süslenmiş bu filmden, muhtemelen keyif alacaksınız.

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder