29 Ekim 2010

A Nightmare on Elm Street (2010)

Türkçe Adı: Elm Sokağında Kabus
Tür: Korku / Gerilim / Dram
Yönetmen: Samuel Bayer
Süre: 95 dakika
Oyuncular: Jackie Earle Haley, Kyle Gallner, Rooney Mara, Katie Cassidy, Thomas Dekker, Kellan Lutz, Clancy Brown, Connie Britton, Lia D. Mortensen, Julianna Damm, Christian Stolte
Kâbuslarında yanmış bir adam gören ve uyandığında kâbusların etkisinden kurtulamayan Dean Russell (Kellan Lutz), uzun süredir uykusuna direndiği bir zamanda, kafeteryada buluştuğu Kris Fowles’a (Katie Cassidy) yaşadıklarını açıklamaya çalışır. Fakat daha fazla uykusuzluğa direnemeyen Dean, gözlerini kapattığı anda ve Kris’in gözleri önünde boğazını keserek feci şekilde can verir. Olaylar bununla da sınırlı kalmayacak, Freddy Krueger (Jackie Earle Haley) adındaki yanık yüzlü ve keskin bıçaklı bir eldivene sahip bu adam, Elm Sokağı’ndaki bir grup gencin ortak kâbusu olmaya başlayacaktır.

1984’de ilk serisi yayınlanan “A Nightmare on Elm Street”, Amerika’da başlayarak tüm dünyaya yayılmış ve unutulmazlar arasına girerek zihinlerde yer etmiş bir korku serisidir. Freddy Krueger adıyla özdeşleşen Robert Englund, zamanında çevrilmiş tüm serilerde izleyicinin gerçek kâbusu olmayı başarmıştır. Aradan yıllar sonra 2010’da yeniden çekilmeye başlayan “A Nightmare on Elm Street”, maalesef ki aynı tadı veremiyor. Çünkü içeriğinde hiçbir fark olmayan filmde, alıştığımız Freddy Krueger değişmiş. Olayların gidişatına ve konuya sadık kalınmasına bakılırsa, gönüllerde taht kurmuş bir ekolün yeniden canlandırılmaya çalışılması, gişe kaygısından başka bir şey değil. Hayranları merak içinde muhtemelen yeni serileri izleyecek ve her seferinde eski Freddy Krueger’ı anımsayarak iç geçirecek.

Emre Türker

Picture: impawards

3 yorum:

  1. efsanelerin tekrar tekrar uyarlanmasını oldum olası sevmem.. ancak elm sokağı olunca işin rengi biraz değişiyor.. her ne kadar başarıyı sağlayamamış gibi gözüksede " krueger'den n'aber" merakı izlettirecek gibi :)

    YanıtlaSil
  2. Super bir film kimidir,izləmək istərdim yeni versionu.

    YanıtlaSil