19 Ekim 2010

10,000 BC (2008)

Türkçe Adı: M.Ö. 10.000
Tür: Macera / Dram / Fantastik / Romantik
Yönetmen: Roland Emmerich
Süre: 109 dakika
Oyuncular: Steven Strait, Camilla Belle, Cliff Curtis, Joel Virgel, Affif Ben Barda, Mo Zinal, Nathanael Baring, Mona Hammond, Marco Khan, Reece Ritchie, Joel Fry, Omar Sharif, Kristian Beazley, Junior Oliphant, Louise Tu'u
Yagahl halkı, hayvanların en kudretlisi Mannak’ları avlayabilen avcılardı. Dağlarda ölü bir kadına tutunan küçük bir kız çocuğu bulduklarında, onu yeryüzü ruhlarıyla konuşabilen İhtiyar Ana’ya (Mona Hammond) getirirler. İhtiyar Ana, dünyanın sonunu getiren dört ayaklı iblislerin, kabilelerine saldıracağından söz eder. Kehanetine göre Evolet (Camilla Belle) adını verdikleri bu küçük kız, dört ayaklı iblislere karşı mücadele edecek kişinin kadını olacaktır. D'Leh’in (Steven Strait) babası ve Yagahl halkının lideri bir adam, yaşlı ananın sözlerini beklemek yerine, onları aramak için halkını terk eder. Fakat neden gittiğini sadece arkadaşı Tic'Tic’e (Cliff Curtis) söyler. Bu yüzden D'Leh, kabilede korkak bir adamın çocuğu olarak büyür. Çocuğun hayatında tek önem verdiği şey ise, Evolet olacaktır.

Yıllar sonra dört ayaklı şeytanlar dağların ardından geçerek, Yagahl halkını bulur. Kabileyi yakıp yıkarak, halkın güçlü gençlerini kendilerine köle edinip yola koyulurlar. Evolet de onlarla birlikte kaçırılınca, D'Leh peşlerinden gitmeye karar verir. Yaşlı Ana’nın isteğiyle ona; Ka'Ren (Mo Zinal), Tic'Tic (Cliff Curtis) ve baskın sırasında annesi öldürülen Nakudu (Joel Virgel) katılır. Artık Yagahl halkının avcıları, savaşçılara dönüşmüştür. Savaşçılarının geri dönüşü için ise, kehanetin gerçekleşmesi beklenecektir.

Kehanet masalında çok, tarihi efsanelerle şekillendirilmiş, seyir zevki yüksek bir film olmuş. “Büyük işler başarmak için önce inanmak, sonra saygınlık kazanıp uygulamaya geçmek gerekir” şeklinde bir fikirle yürütülen, izlenmeye değer bir film.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. gerçekten de ilgimi çekti.daha önce duymamıştım.ne kötü:((izlemek için fırsat yaratmalı.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ne izlesem diye uğrayım dedim bir bloguna, ilk çıkan filmi izlicem dedim bu çıktı, hadi bakalımm şimdi indirme vaki! :)

    YanıtlaSil