15 Ekim 2010

Duplicity (2009)

Türkçe Adı: Sahtekarlar
Tür: Romantik / Gerilim
Yönetmen: Tony Gilroy
Süre: 125 dakika
Oyuncular: Clive Owen, Julia Roberts, Tom Wilkinson, Paul Giamatti, Dan Daily, Lisa Roberts Gillan, David Shumbris, Rick Worthy, Oleg Shtefanko, Denis O'Hare, Kathleen Chalfant, Khan Baykal, Thomas McCarthy, Wayne Duvall, Fabrizio Brienza
CIA ajanı Claire Stenwick (Julia Roberts) ve MI6 ajanı Ray Koval’ın (Clive Owen) yolları, görevleri gereği bir noktada kesişir. Bu onların ilk karşılaşması değildir. Piyasada büyük adımlar atmayı planlayan iki holdingin çekişmesinde taraf olan Claire ve Ray, kendilerine pay çıkarmak için olayı kontrol altına almak ister. Duyguları, geçmişleri ve yaşam tarzları nedeniyle güven kaygıları, ilişki ve anlaşmalarını sekteye uğratacaktır. Burkett & Randle şirketinin sahibi Howard Tully’nin (Tom Wilkinson) piyasaya süreceği öğrenilen büyük ürünün planlarını, Equikrom şirketinin sahibi Richard Garsik’in (Paul Giamatti) ele geçirmeye çalışmasıyla başlayan koşuşturmada, Claire ve Ray kilit isimler olacaktır.

Sonunda yap-boz’un parçalarını birleştirmeyi amaçlayan filmde, “5 yıl sonra, 2 yıl önce” gibi farklı zaman dilimlerinin tutarsız kullanılması, olayları karmaşık bir hale getirilmiş. Bir yandan iki ajanın birbirini test etmesi, bir yandan iki şirket sahibinin taktik savaşları ve bir yandan zamandaki karmaşa, beyin jimnastiğinden çok izleyiciyi yoruyor. Yine de özünde zekice planlanmış, dağılan parçaları sonunda toparlamayı başarmış bir yapım.

Emre Türker

2 yorum:

  1. Şaşırtıcı bir son oldu, kurgusu güzeldi.

    YanıtlaSil
  2. Güzel 1 film çıkmış ortaya..
    Tüm filmi kurtaran şeyin kurgusu olduğu konusunda hem fikirim..

    YanıtlaSil