04 Ekim 2010

Iron Man 2 (2010)

Tür: Aksiyon / Bilim-Kurgu / Macera
Yönetmen: Jon Favreau
Süre: 124 dakika
Oyuncular: Robert Downey Jr., Don Cheadle, Scarlett Johansson, Gwyneth Paltrow, Sam Rockwell, Mickey Rourke, Jon Favreau, Samuel L. Jackson, John Slattery, Clark Gregg, Kate Mara, Leslie Bibb, Garry Shandling
Kötü niyetli kişilerin eline geçtiğinde olası tehlikeleri düşünerek Demir Adam’ın sırlarını hükümetle paylaşmayan Tony Stark (Robert Downey Jr.), mekanizmasını hayatta tutmak için kullandığı Paladyum nedeniyle gittikçe zehirlenmektedir. Alternatif bir element bulamadığından, gün geçtikçe hayati riski artar. Ayrıca Rusya’dan gelen ve Demir Adam’ın sırrını bilen Ivan Vanko (Mickey Rourke), Demir Adam’a karşı savaşmak için ortaya çıkmış ve ortalığı karıştırmıştır. Demir Adam’ın sorunlarını çözmek adına tek başına hareket etmesi, işleri gittikçe zorlaştıracaktır.

Görsel açıdan zengin olduğu kadar, mizahi yönden de tatmin edici “Iron Man 2”, süper kahraman filmleri içinde saygın bir yere sahip. Üstelik Demir Adam, diğer kahramanlar gibi asıl kimliğini saklamıyor. Filmin sonundaki kısa görüntüler, serini devama işaret ediyor.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. amanın bayılırım robert dja oynasında seyredeyim dediklerimden kendisi sahi jude law yok mu bu sefer

    YanıtlaSil
  2. iron men serisi gercekten guzel film olmasinin yaninda eglendiren filmlerden de, izlemeye degiyor gercekten

    YanıtlaSil