17 Ekim 2010

Dan in Real Life (2007)

Türkçe Adı: Şamar Oğlanı
Tür: Romantik / Komedi / Dram
Yönetmen: Peter Hedges
Süre: 98 dakika
Oyuncular: Steve Carell, Juliette Binoche, Dane Cook, Alison Pill, Brittany Robertson, Marlene Lawston, Dianne Wiest, John Mahoney, Norbert Leo Butz, Amy Ryan, Jessica Hecht, Frank Wood, Henry Miller, Ella Miller, Jessica Lussier, Emily Blunt, Amy Landecker
Eşinin ölümü ardından üç kızına bakma sorumluluğu kendine kalan Dan (Steve Carell), çocuklarıyla birlikte ailesinin yanına gider. Yalnızlığın vermiş olduğu sıkıntı ve çocuklarının sorunlarıyla yeterince ilgilenememesi onu depresyonun eşiğine sürüklerken, bir kitapçıda Marie’yle (Juliette Binoche) tanışır. Sempatik Marie’yle iyi vakit geçirir ve mutluluğunu ailesiyle paylaşmak ister. Ne yazık ki Marie, kardeşi Mitch’in (Dane Cook) sevgilisi çıkacaktır.

Baştan sonra kadar eğlenceli, fazlasıyla gülümseten ve romantizmle yoğrulmuş film, aile ilişkilerini izleyiciye yansıtıyor. Fakat Türkçeye çevrilirken başlık olarak belirlenen “Şamar Oğlanı” ismi, absürt komediyi çağrıştırdığından uygun kaçmamış görünüyor.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. Binoche'nin o kadar çok filmini izledim ki bazen zorlanırım filmlerini hemen hatırlamakta. Ancak bu onların dışında. Sıcacık ancak sıradan bir aile filmi. Seyrederken sıklıkla " bizim ailemiz de ileride bu kadar yakın ve mutlu olabilir umarım" temennisiyle izlemiştim filmi.
    Filme uygun görülen Türkçe adlandırmadan ben de hoşlanmadım, içerikten çok uzak kalmış gerçekten de.
    Sevgiler

    YanıtlaSil