Yazar: Doğan Cüceloğlu
Sayfa Sayısı: 254
Yayınevi: Remzi Kitabevi
“İçimizdeki Çocuk”; insanın herhangi bir durum karşında, duygu, düşünce ve davranışlarına yön veren iç ses gibi düşünülebilir. Yaşanmış olaylar ve yazarın kişisel notlarından örneklerle, iç çatışmalar kolay anlaşırlı bir hale getiriliyor. Heyecanlı, istekli ve hayal dolu iç çocukla, mantıklı, kontrollü, gerçekçi ve deneyimli iç ana-babanın çatışmalarını engelleyip, birbiri üzerinde anlaşma yöntemlerini sunan kitap, çeşitli sorularla okuyucunun kendini tanımasına da yardımcı oluyor. Kitabın sonunda, konuyla ilgili psikolojik terimlerin açıklamalarını içeren bilgiler mevcut. Her konu başlığı sonuna, bilgilerin akılda kalıcı olmasını sağlamak için özet bilgiler eklenmiş. Doğru, anlaşılır ve iyi bir kaynak.
Doğan Cüceloğlu, ülkemizde psikoloji alanında hiç şüphesiz akla ilk gelen uzmanlardan biridir. Hazırladığı kitaplar “şöyle yapın, böyle yapın ve mutluluktan havalara uçun” şeklindeki gerçekleri ikinci plana atan yayınların aksine, olumlu-olumsuz analizleriyle kişiyi bilgilendirmeye yönelik kaynaklardır. Kütüphanenizde bulunmasında yarar var.
Emre Türker
Seneler önce okumuştum, kesinlikle okunması gereken bir kitap.
YanıtlaSilKitapla ilgili görüşlerine tamamen katılıyorum sevgili Emre... ''Şöyle yapın, böyle uçun'' tarzda kitapları ben de sevmiyorum..
YanıtlaSilİÇİMİZDEKİ ÇOCUK = Yaşamımıza Yön Veren Güçlü Varlık
D. Cüceloglu gibi bir uzmandan başlığıyla bile ''bilgilendirmeye yönelik''olduğu hemen farkedilen harika bir kitaptır..
Ben de her evde bulunması ve periyodik aralıklarla okunması gerektiği inancındayım...
Ki içimizdeki çocuk hiç büyümesin!
Eline sağlık...
Sevgiler...
Hayatın belirli dönemlerinde böyle kitaplar okumaya ihtiyac duyuyor insan... Bazen bitanesi yetmeyedebiliyor.. Doğan Cüceloğlu 'nun kitapları kendinize dur diyene kadar okunabilicek kitaplar bence..
YanıtlaSilAma tabi.. onu her zaman okuyamıyorum ben malesef :)
Aslı… Bazı kitaplar altın gibidir, seneler boyu değerinden bir şey yitirmediği gibi, kazanç getirir. Uzman kitaplar da böyle olsa gerek.
YanıtlaSilZeugma… Hayatımıza yön verecek kitaplar, birkaç elden geçince, daha kusursuz hale gelebiliyor. Doğan Cüceloğlu’nun kitaplarında ilerleyen zamanlar içinde farklı kişilerin katkılarıyla geliştirilmiş baskılar görebiliyoruz. Böylece dil bilgisi daha temiz, daha okunaklı ve daha keyifli oluyor.
İçimizdeki çocuk büyümesin ama içimizdeki anne-babayla da iyi anlaşsın :)
nєнιяѕєℓ… Depresyon gibi, toplum içindeki insanı bile yalnız hissettiren ruh sıkıntıları, deprem etkisine sebep olur. Büyük bir sarsıntı, artçı huzursuzluklarla desteklenerek felakete yol açabilir. Veya küçük sarsıntılar büyükleri tetikleyebilir. Sürekli aynı tür kitapları okumak, yalnız psikoloji alanında değil, her alanda insanı sıkar. Kimi zaman tarih, kimi zaman biyografi, kimi zaman roman okuyarak beynimize gereken kaynakları sağlamış oluruz. Psikoloji kitapları, hem insanın kendisini tanımasına, hem de farkında olmaya işarettir. Yani uzun lafın kısası, her zaman aynı tür kitapları okuyamamak normal :)
Geri döndüm!
YanıtlaSilBu harika bir kitaptı ve ben bu kitabı özümsemek için aslında küçük bir yaştaydım okuduğumda...sanırım tekrar okumalıyım!