21 Ekim 2010

Kirpi (2008)

Tür: Komedi
Yönetmen: Erdal Murat Aktaş
Süre: 97 dakika
Oyuncular: Güven Kıraç, Mazhar Alanson, Zuhal Topal, Çağkan Çulha, Caner Özyurtlu, Bahar Akça, Zihni Göktay, Murat Serezli, İrem Altuğ, Bahtiyar Engin, Ferdi Akarnur, Erman Burmalı, Halil Kumova, Aylin Kontante, Kubilay Penbeklioğlu, Birsen Dürülü, Ümit Tombak, Hilal Uysun, İskender Bağcılar, İsmail İncekara, Emrah Elçiboğa, Zuhal Yalçın, Ahmet Erkent, Buket Akşitoğlu, Emel Kayadelenler, Emin Şaylan, Fikret Altunhan, Gürsel Cephaneci, Hakan Ilçin, Hüseyin Özay, İnci Pars, Keiko Belir Yarar, Meriç Altıntaş, Mustafa Çokgüngör, Petek Arıca, Taner Eroğlu, Tibet çelik, Turhan Aksoylar
Elinden pek bir iş gelmeyen Reşat Sapmaz (Mazhar Alanson) ve hayatı yalan dolanla geçen ajans sahibi Tahir Yaman (Güven Kıraç), bankada fatura ödeme sırasında kimin önce geldiğiyle ilgili birbirleriyle münakaşaya girer. İkisi de hoşgörüsüz olunca, Reşat’ın başlattığı intikam planlarına Tahir karşılık verecek ve bu şakalaşmalar uzayıp gidecek. Ne tesadüftür ki, her şakanın altından olayla alakasız başka bir organize suçun delilleri ortaya çıkacak ve işler arapsaçına dönüşecek.

Sulhi Dölek’in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan film, oldukça eğlenceli. Şakaların seviyesi biraz aşırıya kaçınca, neler olabileceğini seyrediyor ve hoş vakit geçiriyorsunuz.

Emre Türker

1 yorum: