31 Ekim 2010

Döngel Kârhanesi (2005)

Tür: Komedi
Yönetmen: Hakan Algül
Süre: 101 dakika
Oyuncular: Metin Akpınar, Ahmet Uğurlu, Şenay Gürler, Şebnem Sönmez, Fadik Sevin Atasoy, Zekeriya Beyaz, Goncagül Sunar, Erkan Taşdöğen, Nezih Tuncay, Zihni Göktay, Ahmet Saraçoğlu, Celal Belgin, Sennur Kaya, Yaşar Üzer, Doğan Tank, Tuvana Coşkun, Aylin Aslım ve Tayfası, Kadir Çelik
Döngel Eğlence Merkezi ticari ismiyle bir kerhane işleten duygusal Bertan (Metin Akpınar), Güneş Bank’tan aldığı kredinin zamanı geçmesine rağmen borcunu ödeyemez. Bankanın sahibi kendi bankasını soyunca, yönetim alacaklarla daha sık ilgilenmeye başlamış, fakat haberi alan Ankara hükümeti bankaya el koymuştur. Bankaya kayıtlı birçok şirket sahte evraklarla işlem görmüşken, görevli memur Keskin (Ahmet Uğurlu) Döngel Eğlence Merkezi’nin gerçek bir şirket olduğunu bulmuş, fakat şirketin ne işle uğraştığıyla ilgili bilgiyi gözden kaçırmıştır. Müdürü tarafından bu şirketin borçlarını ödeyebilmesi ve tekrar kâr durumuna geçmesi için görevlendiren Keskin, başına ne geleceğinden habersizdir. İşletmenin kerhane olması başka, onun işletmeyi kârhaneye çevirmek zorunda kalması başka bir durum olacaktır.

Geçmiş zaman yaşanmış olaylarla dalga geçen Döngel Kârhanesi, komediye biraz siyaset bulaştırıyor. Döngel Kârhanesi ince esprileriyle nokta dokunuşlar yapacak, izleyicilerden bazıları durumun ciddiyetine varacak, bazıları ise mizahın akışına kendini bırakacak.

Emre Türker

1 yorum:

  1. Güldürürken düşündürmesi güzel. İzledim, tekrar izleyebilirim.

    YanıtlaSil