16 Ekim 2010

End of Days (1999)

Türkçe Adı: Şeytanın Günü
Tür: Korku / Gerilim / Gizem / Aksiyon
Yönetmen: Peter Hyams
Süre: 121 dakika
Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Gabriel Byrne, Robin Tunney, Kevin Pollak, CCH Pounder, Derrick O'Connor, David Weisenberg, Rainer Judd, Miriam Margolyes, Udo Kier, Victor Varnado, Michael O'Hagan, Mark Margolis, Jack Shearer, Rod Steiger
1979 yılı Roma’nın Vatikan Şehri’nde, şeytanla bağlantılı bir kız çocuğunun doğacağı haberi, Papa’ya bildirilir. Papa, kız çocuğunun öldürülmesinden değil, korunmasından yana olacaktır. O gün New York şehrinde beklenen an gerçekleşir ve Christine (Robin Tunney) dünyaya gelir. Aradan tam 20 yıl sonra, milenyum kutlamasına 3 gün kala, şeytan bir adamın (Gabriel Byrne) ruhuna girecek ve olacaklardan habersiz Christine’i aramaya başlayacak. Karısını ve çocuğunu kaybettikten sonra hayatı kendine zehir eden eski polis memuru Jericho Cane (Arnold Schwarzenegger), kendini bu şeytan döngüsünde bularak, Christine’e yardım etmeye çalışacaktır.

Başrolde Arnold Schwarzenegger olunca, aksiyon kaçınılmaz. Korkudan çok gerilimi yüksek tutulan film, kehanet hikâyelerden biri.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder