22 Ekim 2010

Machete (2010)

Türkçe Adı: Ustura
Tür: Aksiyon / Gerilim / Polisiye
Yönetmen: Ethan Maniquis, Robert Rodriguez
Süre: 105 dakika
Oyuncular: Danny Trejo, Robert De Niro, Jessica Alba, Steven Seagal, Michelle Rodriguez, Jeff Fahey, Cheech Marin, Don Johnson, Shea Whigham, Lindsay Lohan, Cheryl Chin, Daryl Sabara, Electra Avellan, Gilbert Trejo, Elise Avellan
Lakabı Pala “Machete” (Danny Trejo) olan gözü kara federal bir ajan, Meksika’daki uyuşturucu şebekesinin lideri Coelho Torrez’i (Steven Seagal) yakalamaya çalışırken tuzağa düşürülür. Çünkü mafyada polisin de parmağı vardır. Karısı ve kızı Torrez tarafından öldürülen ve kayıplara karışan Pala, 3 yıl sonra Teksas’da göçmenlerin arasında yer edinir. Seçimlerde başa geçmeye çalışan ve göçmenlere karşı sert önlemler alan senatör McLaughlin’e (Robert De Niro) suikast için Michael Booth (Jeff Fahey), Pala’yı tehdit ederek bu karanlık plana onu dahil eder. Fakat suikast planı, senatörün halkın gözünde kahramanlaşması için bir oyundur. Gümrük Bürosunda çalışan Ajan Sartana Rivera (Jessica Alba), göçmenlerin karşına çıkan ayrı bir problem olarak görünmektedir. Pala, hain planların arkasında kalmayacak ve intikam için yollara düşecektir.

Quentin Tarantino’nun sert filmlerini anımsatan Machete, mizahi bir bakış açısıyla işlenmiş kanlı bir polisiyedir. Sınır güvenliği, polis-mafya ilişkisi ve göçmen sorununa değinerek, seyirciye bekleneni veriyor. Bu tarzı tanımayan veya konudan uzak olanların pek ilgisini çekmeyecektir.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder