29 Ekim 2009

Robinson Crusoe (1997)

Tür: Dram / Macera
Yönetmen: Rod Hardy, George Miller
Süre: 105 Dakika
Oyuncular: Pierce Brosnan, William Takaku, Polly Walker, Ian Hart, James Frain, Damian Lewis, Ben Robertson, Martin Grace, Sean Brosnan, Lysette Anthony, Tim McMullan
1703 yılı İskoçya’da, Robinson Crusoe (Pierce Brosnan) ve Mary McGregor (Polly Walker) evlilik planları yapmaktadır. Fakat Mary’nin aile durumu iyi olmayınca, onu Robinson’un arkadaşı Patrick Connor’la (Damian Lewis) evlendirmek isterler. Patrick bu düşünceyi onaylayınca, Robinson’la tartışır. Tartışmanın sonu düelloya kadar gelince, kavganın sonunda Patrick hayatını kaybeder. Patrick’in kardeşleri, Robinson’un peşine düşecektir.

Tekrar geri döneceği sözüyle, olaylar unutuluncaya kadar ülkesinden ayrılmaya karar veren Robinson, kraliyet donanmasına bağlı bir gemiyle Büyük Okyanus’a açılır. Fakat gemi, fırtına sebebiyle kayalara çarparak batar. Kurtulan, sadece Robinson ve kaptanın köpeğidir. Üstelik ayak bastıkları yer, ıssız bir adadır.

Uzun süre kurtarma gemisi hayaliyle sahilde bekleyen Robinson, sonunda başının çaresine bakması gerektiğini anlar. Sorunun sadece yalnızlık olduğunu düşünecek, fakat yanılacaktır. Çünkü bulunduğu ada, yerlilerin tanrılarına kurban vermek için birilerini adadıkları ölüm adasıdır.

Klasik Robinson hikâyesi, yeniden hatırlatılma düşüncesiyle izleyiciye sunulmuş. 1717 yılında Daniel Defoe’nin yazdığı ünlü roman, günümüzde halen geçerliliğini korumaktadır.

Emre Türker

Picture: moviegoods

1 yorum:

  1. Pierce Brosnan"in gorselligi uzerine kurgulanmis bir film/ Cok daha iyi olabilirdi bence

    YanıtlaSil