23 Ekim 2009

Madagascar: Escape 2 Africa (2008)

Türkçe Adı: Madagaskar 2
Tür: Animasyon / Aksiyon / Macera / Komedi / Aile
Yönetmen: Eric Darnell, Tom McGrath
Süre: 89 dakika
Zeki penguenlerin tasarımını yaptığı uçakla Madagaskar’dan yola çıkan 4 kafadar, New York’a gitmeyi amaçlamıştır. Uçakta, Lemur’ların (maymun) kralı Julien de vardır. Fakat motorda meydana gelen arıza nedeniyle gidecekleri yere varamadan, acil iniş yapmak zorunda kalırlar. Böylece Central Parkın hayvanları, kendilerini Afrika’nın tam ortasında bulur.

Vahşi doğada kendi türleriyle karşılaşma fırsatı bulan Melman (Zürafa), Marty (Zebra), Gloria (Suaygırı) ve Alex’i (Aslan), yeni maceralar beklemektedir. Alex, geçmişiyle ilgili gerçekleri öğrenirken, Afrika’da yeni bir kuraklık baş gösterecektir.

Madagaskar 2’de, arkadaşlık duyguları yanına aşk da ekleniyor. Aile hayatı, türlerin toplumsal uyumu ve farklı olmak gibi kavramlar, seyirciye hissettirilecek. Filmin içerisinde özel olmakla ilgili çok güzel bir diyalog geçiyor: “Seni özel yapan şey nedir biliyor musun? Diğerleri, beyaz üzerine siyah çizgililer. Ama sen, siyah üzerine beyaz çizgilisin. Sen bir hayalperestsin.”

Emre Türker

Picture: impawards

7 yorum:

  1. İlk film kadar zevk vermese de animasyon sevenler için güzel bir filmdi. Ya zürafa ile su aygırı mı, yoksa zebra ile su aygırı mı aşk yaşamıştı hatırlayamadım? Yoksa zürafa dişi miydi? Hafıza kaybı yaşıyorum sanırım :))

    YanıtlaSil
  2. animasyon denilince buz devri derim de başka bişey demem:) gerçii çookk eskilerden olsa da ölü gelinde güzeldi:)

    YanıtlaSil
  3. Lemur krali Julien'i son filmi Bruno'dan hic mi hic hazzetmedigim Sacha Baron Cohen seslendirmis, sirf bu yuzden adama antipatim azaldi! Julien'in I like to move it move it esliginde dans ettigi sahne insani en berbat mood'dan bile cikartmaya bedel!

    YanıtlaSil
  4. küfkedisi… Zürafa erkek :) Bu zamana kadar tanıttığım neredeyse bütün filmleri hatırlıyor gibisin, sendeki de hafıza kaybıysa :)))

    Emrah Ateş… Genel olarak birçok filmin 1. serisi daha iyidir. Çünkü orijinal fikir oradadır. 2. çekimler, beğeni sonrası devam niteliğindedir. Yine de 2. de oldukça iyi. Özellikle penguenler bu seride harikaydı.

    Dark Butterfly… Shrek ve Nemo da harikadır.

    Eliza Doolittle… Seslendirenleri incelememiştim. Fakat şarkının hayvan danslarına ayrı bir hava katmış olduğu kesin.

    YanıtlaSil
  5. Kim kime aşıktı peki kiiimm :)) Bak hatırlamıyorum işte, hem sen replikleri bile hatırlıyorsun :)))

    YanıtlaSil
  6. küfkedisi... Zürafa aşıktı :) Ben izlerken not alırım, öyle garip huylarım vardır :) Ders çalışma veya hafıza tekniklerinden belli aralıklarla yazılarda bahsediyorum. Bu da öyle bişey.

    YanıtlaSil