27 Ekim 2009

Okuma Zenginliği

Yazar: Roz Townsend
Çeviren: Tayfur Keskin
Sayfa Sayısı: 119
Kitap Boyutu: 13,5 x 19,5 cm
Sistem Yayıncılık

Roz Townsend, Avustralya’da yaşayan bir eğitimcidir. Aynı zamanda psikolojik danışmanlık hizmeti veren Roz’un kitapları, şu an ABD, Türkiye, Slovenya, Yunanistan, Çin, Yeni Zelanda ve Avustralya’da satılmaktadır.

Kitabın ana fikri, yazarın kendi tabiriyle, hızlı ve etkili okuma becerisini, kolay ve zevkli bir şekilde kazanmaktır. Oldukça basit anlatılan yöntemler, mizahi karikatürlerle pekiştirilmiş ve mümkün olduğu kadar akılda kalıcı hale getirilmeye çalışılmış. Fakat 6 başlıkta toplanan konulardan 5. adım, Türkçe dil yapısına uygun değildir. İngilizceyle ilgilenmeyenler, burayı göz atma şekliyle geçiştirebilir.

Bu tarz yayınlanmış kitaplardan en az bir veya birkaçının, özellikle çocuklu aileler tarafından okunmasında fayda var. Böylece; öğretmenlerin veya ailelerin uyguladığı bazı yanlışlar düzeltilerek, çocuklardaki okuma hevesi ateşlenebilir.

Okuma Zenginliği, hızlı okuma eğitimlerine hazırlık veya sonrasında öğrenilenleri pekiştirmek amaçlı da kullanılabilir. Ana başlıklarda anlatılanların haricinde, okuma ve anlama üzerine çeşitli ipuçları bulunmaktadır. Basit, kısa, sıkmayan, eğlenceli ve zevkle okunacak faydalı bir kitaptır.

Emre Türker

2 yorum:

  1. Ben de tam hızlı okuma seanslarına başlamıştım. İyi oldu tanıtımın:)Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Kunegond... O zaman iyi bir başlangıç olacak :)

    YanıtlaSil