23 Ekim 2009

Çıplak Vatandaş (1985)

Tür: Komedi / Dram
Yönetmen: Başar Sabuncu
Süre: 79 dakika
Oyuncular: Şener Şen, Nilgün Akçaoğlu, Pekcan Koşar, Zihni Küçümen, Candan Sabuncu, Kamuran Usluer, Bilge Zobu, Tuncay Akça, Gül Akelli, Faruk Arığ, Uğurtan Atakan, Renan Fosforoğlu, Salih Kanyon, Şevket Avşar, Nazlı Aydıncık, Ertuğrul Bilda, Erdinç Bora, Mehmet Davran, Ali Demir, Erhan Dilligil, Ekrem Dümer, Cemal Ersüer, Ferda Ferdağ, Osman Görgen, Oktay Gözeloğlu, Hikmet Karagöz
Sokakta bir adam, soyunarak koşmaya başlar. Çırılçıplak gözaltına alınan bu adamın derdi neydi?

Devlet memuru olarak kamuda çalışan İbrahim (Şener Şen), hükümetin ardı ardına yaptığı zamlardan dolayı zor günler yaşamaktadır. Ev sahibi kirayı arttırırken, karısı Semiha (Nilgün Akçaoğlu) 5. çocuğa hamile kalmıştır. İbrahim; iyiliksever, güleç yüzlü ve sevecen bir aile babasıdır. Her durumda şükretmesini bilmiştir. Fakat 5. çocuğun dünyaya gelişiyle birlikte, evi geçindirmek iyice zorlaşmıştır.

Bir mahallelinin aldığım maaş için “Limon satsan daha iyi” sözüyle birlikte, yan gelir arayışına başlar. Seyyar işine limon satmakla başlayacak, sonra arkası gelecektir. Geçinmek için her işi denemeye başlayan İbrahim, gittikçe aklını oynatacaktır.

Tek maaş ve kirayla geçinmenin zorluklarını mizahi boyutuyla anlatan Çıplak vatandaş, aynı zamanda medya ve yazılı basının yaptırım gücünü gösteriyor. Müjde ar, konuk oyuncu olarak görev almış.

Emre Türker

2 yorum: