19 Ekim 2009

Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni (1990)

Tür: Dram / Komedi
Yönetmen: Yavuz Turgul
Süre: 106 dakika
Oyuncular: Şener Şen, Pıtırcık Akkerman, Aytaç Yörükaslan, Yavuzer Çetinkaya, Oktay Kaynarca, İlker İnanoğlu, Cevat Kurtuluş, Arif Akaya, Şermin Hürmeriç, Şevket Altuğ, Müjde Ar
100’ün üzerinde aşk filmi çevirmiş yönetmen Haşmet (Şener Şen), senaryosunu kendisinin yazdığı siyasi konulu bir yapım için kolları sıvar. Hatta başrolde Müjde Ar’ın oynayacağından emindir. Fakat sektörün durumu hiç iyi değildir. Bu nedenle yapımcılar konuya sıcak bakmaz.

Tüm olumsuzluklara rağmen filme başlamaya karar verir. Yeterli miktarda para olmadığından, piyasadaki alternatif olabilecek amatörleri toplayacak, elindeki mevcut malzemeyle işi tamamlamaya çalışacaktır.

Seyircinin komedi filmlerinde seyretmeye alıştığı Şener Şen, farklı bir rolde izleyiciyle buluşuyor. Şevket Altuğ ve Müjde Ar, konuk oyuncudur. Film, bir adamın çaresizlikler karşısındaki sabrını, azmini ve inancını konu alıyor. Başarılı bir yapım.

Emre Türker

Picture: mkutup

3 yorum:

  1. Insanin bogazina yumru oturtan pek guzel bir filmdir bu!

    YanıtlaSil
  2. Çok uzun zaman oldu izleyeli, hayal meyal hatırlıyorum. Ama Şener Şen'in olduğu her yapım benim için güzeldir zaten, afişini sanırım hiç görmemişim bu arada.

    YanıtlaSil
  3. Eliza Doolittle… Şener Şen’in bu filmini bilen çok yok, eskiler dışında. Kara mizahı uyguladığı ender yapımlardan biri. Dramatikliği bakımından sanki züğürt ağayı andıran bir cinsten. Fakat ondan daha ağır, daha farklı.

    küfkedisi… Bu filmi sinemada genelde 35 yaş ve üstü izlemiş olabilir. O nedenle televizyonda ya da videoda izleme şansın olabileceği için, afişini görmemen gayet doğal :)

    YanıtlaSil