07 Ekim 2009

Terra (2007)

Türkçe Adı: Terra'yı Kurtarmak
Tür:
Animasyon / Macera / Dram / Bilim-Kurgu
Yönetmen: Aristomenis Tsirbas
Süre: 85 dakika
Terra adlı gezegende huzur içinde yaşayan Terralılar, barışçıl varlıklardır. Gezegendeki tüm kontrol, ihtiyar heyeti adı verilen saygın grup tarafından sağlanmaktadır. Bir gün gökyüzü, esrarengiz şekilde kararır. Barışçıl Terra halkı, tanrıların geldiğine inanır. Oysa gelenler insanlardır.

Yüzyıllar boyunca yapılan savaşlar ve israf nedeniyle yaşanacak alan kalmayınca, dünyaya benzer gezegen arayışına çıkılır. İnsanlar, standart atmosfere yakın bir ortamın görüldüğü Terra’yı istila etmek için savaş başlatırlar. Bu savaşta, kendilerinden başka canlıların yaşamasına izin yoktur.

Uzak geleceğe bakış hakkında düşündürücü bir animasyon olan Terra, konusu ve görüntüleriyle etkileyicidir. Çevreye ve başka canlılara verdiği zarar kadar, kendi türüne karşı da acımasız olan insanların dramı gözler önüne seriliyor.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. 2007 yapım olmasına karşın Ağustos 2009'da gösterime girmişti sanırım bu animasyon. Ama henüz izlemedim.

    YanıtlaSil
  2. küfkedisi... Doğru. Fakat 2009 Ağustosunda 3 boyutlu şekliyle gösterime sunuldu. Amerika 2007'de ne şekliyle hazırladı, işte orasını pek bilmiyorum.
    Bu arada dikkatimi çeken şey, daha önceki filmlerde hep uzaylılar dünyalılara saldırırdı. Bu sefer olayı aşmışlar. Artık insanlar uzaylılara saldırıyor :)

    YanıtlaSil