19 Ekim 2009

Çöpçüler Kralı (1977)

Tür: Komedi
Yönetmen: Zeki Ökten
Süre: 80 dakika
Oyuncular: Kemal Sunal, Şener Şen, Ayşen Gruda, Erdal Özyağcılar, İhsan Yüce, Türker Tekin, İlyas Salman, İhsan Bilsev, Selim Naşit, Nermin Hoşses
Belediyede çalışanı çöpçü Apti (Kemal Sunal), evlere gündelik temizlikçi giden Hacer’e (Ayşen Gruda) yanıktır. Fakat Hacer’den zabıta memuru (Şener Şen) da hoşlanmaktadır. Evlenmek isteyen Hacer ise, kendisini bir türlü istemeye gelmeyen zabıta memuruyla, mahallenin sevgilisi haline gelmiş çöpçü Apti arasında bir seçim yapacaktır.

Film, Türkiye’de ekmek ve şekerin zor bulunduğu, saatlerce kuyrukta beklenen yılları hatırlatıyor. Komedide iki büyük isim Kemal Sunal ve Şener Şen’i bir araya getiren bu film, yıllardır televizyonlarda tekrar oynuyor ama kahkahalar halen taze kalıyor.

Emre Türker

Picture: yedincigemi

7 yorum:

  1. istiyo musun kız sidikli? :D söyle çöçüye yarın gelip istesin seni!

    YanıtlaSil
  2. Gidi Kuzgun Güdük Fare… Televizyonda sansür nedeniyle bu kısımlar kesiliyor ya, tadı tuzu kalmıyor. O nedenle orijinal seyretmek lazım. Daha yeni seyrettin sanırım, bu yazdığın diyalog, çok ince bir ayrıntı :)

    YanıtlaSil
  3. Kemal Sunal'ın hangi filmi tekrar tekrar seyredilmiyor ki, hem de ilk defa izliyormuşsun gibi büyük bir zevkle :)

    YanıtlaSil
  4. :):)
    Bababm maaş almak için ilçeye indiğinde yeşil ormancı arabasıyla zira minübüs getir götür işlerine bakmıyordu:)olsa bakardı da köyde minübüs yoktu:)
    ki bu zaman elektrik süpürgelerini herkesin cayır cayır kullandığı
    ayakla bastığında reklamdaki kadın annemin imrendiği 93 yıllarıydı....
    annem elektrik süpürgesini bukadar çok isterken babam iki aya bir indiği ilçeden bir video alıp gelmişti..hemen silinmiş en üst köşeye konmuş,üzerine televizyon danteli örtülmüştü annem yenisini vermeyince:)
    ne kavgalar olmuştuda
    babamın aldığı bu çöpçüler kralı kaseti:)ortalığı yumuşatmıştı gülmekten::)
    ve sakar şakiri:):):)
    ha birde ceylanın annemi vardı üşüdümüdtümü örtsene annem şarkısını ertesi gün müzik dersinde söylememe neden olan :)

    evde izlediğim ilk filmdi sanırım:)
    kaet koyup izlenen...

    YanıtlaSil
  5. kız istemeye gidip de içeri alınmadığı sahnede, kapıyı çalıp "çiçeğimle şekerimi geri verin o zaman" der ya, güldüm yine :)))

    YanıtlaSil
  6. Bizde çok severiz bu filmi..Yıllar geçti üzerinde hala zevkle izleniyor olması ne harika..İyi ki hatırlattınız tşk.ederim :))

    YanıtlaSil
  7. Küfkedisi… Hayatımda en eğlendiğim filmler Kemal Sunal ve Şener Şen’in filmleridir. Çocukken Cüneyt Arkın’a da hayrandım :) Kesinlikle dalga geçilmesine izin vermezdim. Onun gibi havada uçma hareketleri yapardım :)

    Asyaselda… Bizim de komşunun videosu vardı. Kasetçiden video kaseti kiralayıp (satın almak çok pahalıydı, şimdiki blu ray’ler gibi) doğru oraya koşardım. Bu filmdi de o zamanlar seyretmiştim :) Biz gittikçe tarih oluyoruz farkında değiliz :)

    nil… Yolda şekerleri yiyerek gidiyor :)

    nehirce… Onlar benim başucu sinemalarım, asla vazgeçilmez. Hatırlatmaktan mutluluk duyarım.

    YanıtlaSil