01 Ekim 2009

S. Darko (2009)

Tür: Polisiye / Gizem / Bilim-Kurgu / Gerilim
Yönetmen: Chris Fisher
Süre: 103
Oyuncular: Daveigh Chase, Briana Evigan, James Lafferty, Ed Westwick, Walter Platz, John Hawkes, Bret Roberts, Jackson Rathbone, Elizabeth Berkley, Barbara Tarbuck, Matthew Davis, Nathan Stevens, Ryan Templeman, Zulay Henao
Donnie Darko, bir uçak motorunun, evindeki odasına çarpması sonucu ölmüştür. Hükümetin bile ortaya çıkaramadığı olay, bir gizemin başlangıcıydı. Donnie’nin ölümü ardından, küçük kızkardeşi Samantha (Daveigh Chase) evden kaçmıştır.

Yolda arabaları bozulan Samantha (Daveigh Chase) ve Corey (Briana Evigan), bir kasabada konaklamak durumunda kalır. Orada yaşayan Randy (Ed Westwick), rahat davranışlı bu iki kıza yardım eder. Hem onları kasabada yalnız bırakmaz, hem de sorunlarıyla ilgilenir.

Kasabada Iraq Jack (James Lafferty) lakaplı garip bir adam vardır. Jack’in bulunduğu yere göktaşı düşer ama onu bir şekilde Samantha’nın ruhani bir yüzü kurtarır. Fakat kurtarmadan önce; 4 gün, 17 saat, 26 dakika ve 31 saniye sonra dünyanın sonu geleceğini söylemiştir.

Donnie Darko’nun devamı şeklinde çekilen film, oldukça başarısız. Ölen Donnie Darko’nun kardeşi Samantha rolünde, yine Daveigh Chase var. Fakat bu sefer çocuk değil, genç kızdır. Olaylar çok daha karmaşık ve iç içe geçmektedir. Konu anlatımı dağınık olduğundan, S. Darko tam bir hayal kırıklığı olmuştur.

Emre Türker

Picture: flixster

4 yorum:

  1. yani hayalbemol böyle bir kötü film var aman izlemeyin uyarısı için mi koydun bloga:) son pragrafta şöyle güzel böyle akıcı falan bekliyordum da şaşırdım birden:)))

    YanıtlaSil
  2. küfkedisi... Filmleri kötü anlamda eleştirmeyi sevmem ama bu biraz tuhaf bir yapım gibi geldi bana :)

    YanıtlaSil
  3. Donnie Darko'yu sevmiştim aslında.. Biraz karanlık ve takip etmek zordu ama bu devam filmi bayağı kötü puan almış imdb'de..
    Sırf devam filmi diye izlenebilir bence.. daha iyi 1 seçenek yoksa tabi..

    YanıtlaSil
  4. snobdog… Her zaman daha iyi bir seçenek vardır :) Filmde ne yaptıklarını kendileri bile anlayamadılar sanırım çünkü hiçbir şey toparlanamıyor.

    YanıtlaSil