04 Ekim 2009

The Proposal (2009)

Türkçe Adı: Teklif
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Anne Fletcher
Süre: 108 dakika
Oyuncular: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen, Craig T. Nelson, Betty White
Şirketindeki çalışanların korkulu rüyası ve baş editör Kanadalı Margaret Tate’in (Sandra Bullock), Amerika’da kalmak için vizesi onaylanmamıştır. Bu nedenle Kanada’ya geri dönerek işini bırakması gerekir. Fakat Margaret, yöneticilerine sekreteri Andrew Paxton’la (Ryan Reynolds) evleneceğini açıklar. Onunla pek anlaşamayan Andrew’in, editör olma hayali ve yazdığı kitabın yayınlanması için Margaret’in onayı gerekince, çaresiz teklifi kabul eder.

Göçmen bürosu, yasadışı evlilikleri engellemek için sıkı takiptedir. Bu nedenle ağızdan kaçan büyükannenin 90. doğum günü kutlaması düşüncesi, işleri biraz zora sokar. Çünkü Andrew’in ailesi ve büyükannesi Annie (Betty White), Alaska’da yaşamaktadır.

Bu hesapsız Alaska yolculuğunda Margaret, Andrew hakkında hiç aklına gelmeyeceği gerçekleri öğrenecek ve yardımcısını yakından tanıma fırsatı bulacaktır. Tabi aynı şeyler Andrew için de geçerlidir.

Film boyunca gülümsemeniz hiç eksik olmayacak, sonuna kadar eğlenecek ve romantik anlamda doyuma ulaşacaksınız. Türünü sevenlerin kaçırmaması gereken bir yapımdır.

Emre Türker

Picture: impawards

7 yorum:

  1. ÇOK EĞLENCELİ BİR FİLM!! ALASKA MANZARASI AYRI BİR GÜZEL -GERÇEKTEN ALASKA DA ÇEKTİLERSE TABİİ!- ROMANTİK KOMEDİ SEVİOSANIZ KAÇIRMAYIN :D

    YanıtlaSil
  2. a evet bunu izliycektim bende.
    hatırlatma ii oldu :)

    YanıtlaSil
  3. zahir ve mavi… Romantik komediler arasından kesinlikle favori olarak sıyrılıyor. Sandra Bullock’u yıllar yıpratamamış. Ryan Reynolds ise artık iyice kendini kanıtladı. Görüntülerdeki yerin Alaska olduğunu düşünüyorum, çünkü kısa bir süre değildi oradaki zaman.

    Syhn… Anımsatıcı gibi olduk :)

    YanıtlaSil
  4. Bullock ve Reynolds için izlenir..

    YanıtlaSil
  5. snobdog... ikisi de benim favori gösterdiğim oyunculardır.

    YanıtlaSil
  6. Son zamanlarda islediğim en güzel romantik komediydi ,romantik komedi seviyorsanız mutlaka izleyin. Ugly Truth'da izlenesi filmlerden bu arada.

    YanıtlaSil
  7. İzledikten sonraki yorumum: Sandra tekrar tahtına oturmuş..

    YanıtlaSil