26 Ekim 2009

Hope Floats (1998)

Türkçe Adı: Umut Dalgaları
Tür: Dram / Romantik
Yönetmen: Forest Whitaker
Süre: 114 dakika
Oyuncular: Sandra Bullock, Harry Connick Jr., Gena Rowlands, Mae Whitman, Michael Paré, Cameron Finley, Kathy Najimy, Bill Cobbs, Connie Ray, Mona Lee Fultz, Sydney Berry, Rachel Snow, Christina Stojanovich, Alissa Ablan, Dee Hennigan, Martha Long, Norman Bennett, James N. Harrell, Chris Drewy, Meason Wiley, Tisa Hibbs, Art Tamez, Jeanette Sieh, Tara Price, Richard Nance, Rosanna Arquette
Televizyondaki magazin şovuna imaj değişikliği nedeniyle katılan Birdee (Sandra Bullock), başına geleceklerden habersizdir. En yakın arkadaşı Connie, kocası Bill’le (Michael Paré) bir yıldır birlikte olduğunu canlı yayında açıklar. Üstelik Bill de anlatılanları doğrular. Tüm olaylar, küçük kızları Bernice’in (Mae Whitman) gözleri önünde gerçekleşir.

Kızını yanına alan Birdee, doğup büyüdüğü Teksas sınırları içindeki Smithville’ye, annesi Ramona Calvert’in (Gena Rowlands) yanına gider. Ramona, hayata her zaman pozitif bakmaktadır. Aileden geri kalan parçaları ayakta tutmayı sağlayan en büyük güç de, yine o olacaktır.

Yaşanabilecek tüm olumsuzluklara rağmen, ayakta kalmanın ve yaşamı devam ettirmenin inceliklerini gösteren sevgi dolu bu film, dram ağırlıklı romantik filmleri sevenlerin beğenisine sunulur.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum: