25 Şubat 2009

Love Actually (2003)

Türkçe Adı: Aşk Her Yerde
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Richard Curtis
Süre: 135
Oyuncular: Bill Nighy, Colin Firth, Keira Knightley, Hugh Grant, Martine McCutcheon, Alan Rickman, Elisha Cuthbert, Liam Neeson, Emma Thompson, Laura Linney, Martin Freeman, Chiwetel Ejiofor, Nina Sosanya, Dan Fredenburgh, Rodrigo Santoro, Billy Bob Thornton, Meredith Ostrom, Rowan Atkinson, Claudia Schiffer
Sevginin insan üzerindeki hükmü büyüktür. Nefretin hakim olduğu yerde bile bu duygunun büyüsü bozulmayacaktır. İşte bu yoldan çıkarak “Love Actually”, dev oyuncu kadrosuyla aşk ve sevginin insan üzerindeki etkisini konu alıyor.

Londra’da insanlar Noel hazırlığı içindedir. Hava soğuk, aşk sıcaktır. Bu sıcaklık, sevginin ateşiyle varlığını korumaktadır.

Türkiye’de “Aşk Her Yerde” olarak tanınan film, tek bir hikâye üzerinden anlatılmıyor. Fakat her olay içerisindeki sevginin varlığı, seyirciye hissettirilmeye çalışılıyor. Kimi zaman sıra dışı, kimi zaman platonik, kimi zaman dışa vurulamayan veya aranıp da yakalanamayan bir aşk, geçen zaman içindeki tüm yaşananların içine parçalar halinde serpiştirilmiş.

Yönetmen Richard Curtis’in filmindeki olayların hepsinden bahsetmek doğru olmayacaktır. Çünkü asıl yansıtılmak istenen, dev kadrodaki oyuncuların canlandırdığı karakterlerdeki sevgiyi, izleyiciye yansıtma becerisidir. Seyrettiklerimiz bizi mutlu edebileceği gibi, kimi zaman öfkelendirecektir. Çünkü aşk engel tanımaz. Farklı bir romantik komedi…

Emre Türker

picture: impawards

2 yorum:

  1. bir sürü çiftin içinden niyeyse aklımda kalan erotik film çekerken aşık olan çift..

    zamanında izlediğimde çok etkilenmiştim,şimdilerde biraz daha boş buldum.. ama yine de izlemeye değer..

    YanıtlaSil
  2. Üfürükten Prenses... Zaten en farklı olan oydu, diğerleri olağan şeyler :)

    YanıtlaSil