08 Şubat 2009

Sebze Çorbası (Vitamin Deposu)

MALZEMELER

1 küçük kereviz
2 havuç
2 yumruk büyüklüğünde brokoli
1 domates
1 patates
Un, süt, sıvıyağ
Pul biber

YAPILIŞI

- Öncelikle kereviz, havuç, brokoli ve patates, orta büyüklükte parçalara ayrılıp, suda haşlanır. İsterseniz buharda pişirebilirsiniz. Böylesi çok daha sağlıklı olur.
- Daha sonra bütün malzemeler blenderde püre haline getirilir.
- Yarım çay bardağı sıvıyağ tencerede kızdırılıp, 2 çorba kaşığı un ilave edilerek kavrulur. Bir su bardağının yarısından biraz fazlasına süt koyarak, karışımın içine ekleyin.
- Üzerine püre haline getirilmiş sebzeleri katıp birkaç kere karıştırın.
- 1 adet domatesi rendeleyip, karışımın içine ilave edin.
- Çorbanın kıvamına göre 1 ile 1,5 litre arası sıcak su ilave ederek, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
- En son tuz ve pul biber ekleyerek, yaklaşık 10 dakika kadar kaynamaya bırakın.
Çorba hazır.
Benim özellikle kış aylarında vazgeçilmez çorbalarım arasında olan bu çorbayı herkese öneriyorum.

Figen Türker

1 yorum:

  1. çorbanızı denedim gerçekten çok güzel oldu.kızım içinde vitamin deposu oldu.çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails