Annemin küçükken bize patates yemeği diye kandırıp yedirdiği patatesli kerevizi çocukken hiç sevmezken, artık büyük bir keyifle yiyoruz.
MALZEMELER
2 orta boy kereviz (saplarını kullanmak üzere kenara ayırın)
1 orta boy patates
2 havuç
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı un
1 adet portakalın suyu
1 adet küçük boy soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Öncelikle bütün malzemeleri soyup, doğrayın.
- Daha sonra havucu ve soğanı zeytinyağıyla kavurun.
- Bunların üzerine kereviz ve patatesleri ekleyin.
- Üstüne 1 çorba kaşığı un serperek karıştırın.
- Üzerine portakal suyunu dökün. Tuz ve şeker ilave edin.
İsteğe göre yarım su bardağı sıcak su ilave edilebilir. Aşağı yukarı 15 dakika sonra, doğramış olduğunuz kerevizin saplarını da içine katın. Yaklaşık 5 dakika kadar daha bekleyip ateşi kapatın ve yemeği soğumaya bırakın.
Figen Türker
nefisss nefisssss:)
YanıtlaSilHarika. Benim tarifimde un yoktu, şimdi un da koyacağım, suyu biraz daha kıvamlı olur. Elinize sağlık.
YanıtlaSilDediğin gibi eva gerçekten nefis bir yemek, ben çok seviyorum.
YanıtlaSilUn katınca kıvamı daha iyi oluyor dediğin gibi , denemeni tavsiye ederim...
Bunu bende yapıyorum gercekten olaganustu lezzettlı:)
YanıtlaSil