Enginar yemeği deyince hep aklıma bütün enginarlar ve içine konmuş bakla, havuç, patates gelir. Enginar ve iç baklayı zaten çok sevdiğimden onunla ilgili değişik bir yemeği annemden öğrenince gerçekten çok sevindim. Aslında yemeğin aslı iç bakla ile yapılıyor. Ama bu mevsimde taze iç bakla bulamadığımdan annemin dâhiyane fikri sonucu bakla yerine bezelye kullandım.
Malzemeler
Taze kabuğu soyulmuş yarım kilo iç bakla (Ya da yerine yarım kilo bezeleye)
3 adet enginar
2 patates
2 havuç
1 soğan
Dereotu
Yapılışı
Öncelikle bütün malzemeleri, küçük parçalar halinde doğruyoruz.
2 kesme şekeri ve 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 bardak (su bardağı) suda eritiyoruz.
Buna ilaveten 1 bardak daha su koyup, malzemeleri karıştırıyoruz.
En son üzerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı koyup, kısık ateşte pişiriyoruz. Aşağı yukarı 30-35 dakika yeterli.
Piştikten sonra üzerine dereotunu doğruyoruz.
Not:Eğer bezelyeyi konserve olarak katacaksanız, son 5 dakikada yemeğe katın ki dağılmasın.
Figen Türker
Sebze yemeklerini severim,bu yemekte çok güzel görünüyor.Sunumu çok güzel,ellerine sağlık kim yaptıysa ve afiyet olsun.Sevgiler
YanıtlaSilafiyet olsun diyorum. sebze yemeği sağlımızın bir numaralı dostu. eminim görüntüsü kadar lezzetide güzeldi. iyi geceler
YanıtlaSilNeslihan ve Beyaz Mendil çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilBen de bir sebze sever olarak, değişik bir sebze yemeği görünce çok seviniyorum
ya hayalbemol senin yemek yapmak gibi zevklerinde mi vardı?
YanıtlaSilbu yemeğe bayılırım:)