23 Temmuz 2009

Olumlu Düşünme

Olumlu Düşünme Hakkında Her Zaman Bildiğiniz Fakat Uygulamaya Koymaktan Kaçındığınız Her Şey
Yazar: Vera Peiffer
ALFA Basım Yayım Dağıtım

Prof. Dr. Haluk Yavuzer editörlüğünde, Daryo Bahar’ın çevirisiyle hazırlanan bu kitap, olumlu düşünceyi okuyucuya yansıtma açısından, türünün en iyilerinden olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Önsözünden itibaren etkisini gösteren Vera’nın düzgün anlatımı, basit görünen bir sarkaç deneyiyle devam ediyor. İnsanları esprili benzetmeleriyle gruplara ayırdıktan sonra, onların hayat içindeki birbirleriyle olan bağlantısına yer vererek, olaylara en iyi tarafından nasıl bakılacağı konusunda güzel tavsiyelerde bulunuyor.

Öncelikle; iletişim, stres, endişe, pişmanlık, yalnızlık, hastalıklar, kıskançlık ve haset konu başlıklarında, olağan sorunları maddeler halinde toplayarak işe başlıyor. Her bir detayı sade yazım diliyle anlatarak, akıllarda yer edecek şekilde duygularınıza iniyor. Konuların sonundaki yazıt ve kısa formlarda, maddeleri sürekli tekrarlarla düşüncenize kazıyarak negatif etkilerden kurtulmanız amaçlanıyor.

Kitabı zevkle okuyacak, ayrıntıları not alıp uyguladığınız takdirde, hayatınızdaki değişen pozitif etkiyi mutlaka hissedeceksiniz. Arşivlerde bulunması gereken, tavsiye edilecek bir kitaptır.

Emre Türker

6 yorum:

  1. faydalı bır kıtapmıs.paylastıgın ıcın tesekkurler.

    YanıtlaSil
  2. Dolunay... Kesinlikle tavsiye ederim. Pişman olmayacağın bir kitaptır. Yaşamda huysuzlanan tüm dostlarıma belli aralıklarla önermişimdir.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Hayalbemol,ben bu kitabı nasıl atlamışım:)Ama sen de yayınlamakta çok geç kaldın, şu yaşadığımız olumsuzluklar içerisinde bu kitap hepimiz de olmalı.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. beyaz mendil... Bir haftadır bilgisayarıma dadanan virüsle uğraşıyordum, harddiskim çöktü. Kendime yeni geliyorum ama bilgisayarım daha kendine gelmedi. :) Ondandır yani, yoksa hemen yayınlardım. :) İyi okumalar, seveceğine eminim.

    YanıtlaSil
  5. Tam aradığım türde bir kitap bu benim gerçekten..Senin dediğin gibi yaşam içinde ara ara huysuzlananlardanım Emre :)
    Sen tavsiye ettiğine göre ilaç gibi gelecek eminim..
    Teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
  6. Zeugma... Huysuzlanma problemini gerçek anlamda çoğumuz yaşıyoruz. Problemleri çözmek yerine, nasıl hata yaptığımıza takılıyor ve bu yüzden sonuca ulaşmakta zorlanıyoruz. Sorun bir şekilde yaşanmışsa, artık sızlanmaya gerek yoktur. En iyi nasıl kuyudan çıkarız, bunu düşünmek lazım. Vera da bunu bize öğretmeye çalışmış. Kesinlikle ilaç niteliğinde...

    YanıtlaSil