20 Ekim 2009

The Machinist (2004)

Türkçe Adı: Makinist
Orjinal Adı: El maquinista
Tür: Gizem / Gerilim
Yönetmen: Brad Anderson
Süre: 101 dakika
Oyuncular: Christian Bale, Jennifer Jason Leigh, Aitana Sánchez-Gijón, John Sharian, Michael Ironside, Larry Gilliard Jr., Reg E. Cathey, Anna Massey, Matthew Romero Moore, Robert Long, Colin Stinton, Craig Stevenson, Ferran Lahoz, Jeremy Xido, Norman Bell
Trevor Reznik (Christian Bale), fabrikada makinist olarak çalışan bir işçidir. İçe dönük bir yapıya sahip Trevor’un özel hayatı, restorandaki servis görevlisi Marie (Aitana Sánchez-Gijón) ve Stevie (Jennifer Jason Leigh) adındaki hayat kadınıyla sınırlıdır. 1 yıldır uyumayı başaramayan Trevor, bu sebepten dolayı aşırı zayıflamış, fiziksel ve ruhsal sorunlar yaşamaya başlamıştır.

Garajda, yeni işe başladığını söyleyen Ivan’la (John Sharian) tanışır. O andan itibaren hayatında birtakım gariplikler başlar. İş arkadaşı Miller (Michael Ironside), Trevor yüzünden sol kolunu iş makinelerinde kaybeder. Bu dikkatsizliğinin araştırılması sırasında, Ivan adında bir çalışanın olmadığı söylenecektir. Ayrıca eve her gidişinde, buzdolabına yapıştırılmış ve boşluktaki harflere her gün cevap verilen Hangman (Adam asma olarak bilinir) oyunuyla karşılaşacaktır.

Filmdeki rolü için 28 kilo veren Christian Bale, bu karakteri adeta yaşıyor. Gizemi sonuna kadar yaşatan El maquinista, mükemmel bir yapımdır.

Emre Türker

Picture: impawards

8 yorum:

  1. mükemmel bir film! sıkıcı gelebilir başlangıçta ama filmdeki sırrın ne olduğunu öğrenmek için sonuna kadar izliyırsunuz. christian bale'in oyunculuğu her zamanki gibi harika. bu karakteri canlandırabilmek için ne hale geldiğini görünce gözlerime inanamadım.

    filmi izledikten sonra imdb den spoiler larına bakın derim. filmi izlerken gözden kaçırılan ayrıntılara buradan ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. bu film için o kadar kilo verdiye Bale, onun için izlemek sitiyordum. ama bi ksımet olmadı ya. burda gördüm gene aklıma düştü!

    YanıtlaSil
  3. Muhteşem bir psikolojik gerilimdir, bu türü sevenlere şiddetle tavsiye edilir.

    YanıtlaSil
  4. zahir ve mavi… Böyle filmleri yeniden izlemekte fayda var. İnsanın göremediği, fark edemediği bir sürü ayrıntı oluyor. Yeniden izlerken çoğunu keşfediyorsunuz.

    Syhn… Artık izleme vakti geldi gibi görünüyor :)

    küfkedisi… Gizemle gerilimi buluşturan tüm psikolojik yapımlar beni tatmin etmiştir :) Bu benim deşarj olma yöntemim, psikopat değilim :)))))

    YanıtlaSil
  5. Bu tarz filmleri izleyenler psikopat olsaydı önde gideni olurdum. Ayrıca Testere serisinin hastasıyım ve psikopat değilim:)))

    YanıtlaSil
  6. küfkedisi… Testere ve onun alternatifi bir sürü film var lugatımda :) laf aramızda, ben de korku türlerinin hastasıyım, dedim ya gerginlik beni rahatlatıyor işte :)

    YanıtlaSil
  7. Küp serisini de seviyorsundur sen o zaman:)

    YanıtlaSil
  8. küfkedisi... İki serisini de yıllar önce seyretmiştim :)

    YanıtlaSil