19 Haziran 2009

Masallar Ülkesinde Bir Köy

Bir varmış, bir yokmuş. Zamanın birinde, masallar ülkesinin başkanı seçilecekmiş. O dönem, devler ve canavarların tatile çıktığı zamana denk getirilmiş.

Masallar ülkesinde, haritada kayıtlı olduğu halde, kimsenin yerini parmakla bile göstermeye gerek duymadığı bir bölge varmış. O yerin ismi, Korkaklar Köyü’ymüş.

Korkalar köyüne bir gün Zalim gelmiş. Orayı yönetmek için öyle vaatlerde bulunmuş ki, hemen başa getirilmiş. Köydeki korkakların onu kabul etme sebebi Zalim’den etkilenmeleri değil, sözlerin yalan olduğuna itiraz edecek tek bir kişinin bile bulunmamasından kaynaklanıyormuş.

Zalim, kısa süre içinde tüm kontrolü ele geçirmiş. Çünkü korkaklara yön vermek çok kolaymış. Köylülerden herhangi biri ondan bir şey isteyecekse, diz çökmesi gerekirmiş. Zalim’in emri böyleymiş.

İyi yürekli dev komşulardan biri, Korkaklar Köyü’ndeki olayları duymuş. Hemen oraya giderek Zalim’in karşısına dikilmiş. Zalim devi görünce, korkak köylülere onu öldürmeleri için emir vermiş. Dev, köylülere öyle bir bakmış ki, kimse yanına yaklaşamamış.

Çaresiz kalan Zalim, yenilgiyi kabul ederken Dev’e adını sormuş. “Adım Cesaret” demiş dev. “Bizlerin büyüklüğü, görüntümüzdeki asaleti düşüncelere yaymaktan geçer. Karşımızda kim olduğu önemli değildir. Eğer bir şeyi yapmak istersek, önümüze ne çıkarsa çıksın yaparız. Bizi dev yapan şey sadece azim değil, yürektir. Çünkü yüreğimiz, altındandır.” der.

Zalim, birçok vaatte bulunur ama yine de devi kandıramaz. Cesaret adındaki dev, Zalim’in elinden kontrolü alır. Zalim’i de Canavarlar kasabasına sürgüne gönderir.

Hangi konumda olursa olsun, insan yine insandır. Kimin dev olduğuna yine insan karar verir.

Ringlerde boksörler darbe alsa da, asla arkalarını dönüp kaçmazlar. Çünkü bilirler ki korkaklar yumruğu enseden yer. Mücadele, altın yürekten gelen cesaretle, yüz yüze yapılır.

Eğer yolun doğruluğuna inanıyorsanız, geriye dönmeyin. Cesareti kaybetmezseniz, yüreğinizin karşısında hiçbir zalim duramaz.

Emre Türker

Picture: deviantart

8 yorum:

  1. kuru bir gürültü gibi içimde korku.
    şimdi sen yoksun ya cesaretim dürtüyor beni...
    bu usta korkak sürgün edebilir mi zalimi(?)

    YanıtlaSil
  2. ay kopuğu(köpüğü)… Somut var olmak yeter mi, soyut bağlantı olmadıktan sonra
    Kuru gürültü sadece ses çıkarır, korkutmaz seni.
    İçinde fırtınalar koptuktan sonra, hangi zalim döner ki geriye?

    YanıtlaSil
  3. dönmez di mi...
    öyle büyük ki yüreğim cesaretim ürkütüyor beni...

    YanıtlaSil
  4. bir var bi yok bedenim diye bir şarkıyı söylerken okumaya başladım yazını .. bir varmış bir yokmuş die başladıgını görünce yüzüm gülümsedi ..
    sevincime ortak ol dostum .. geri döndüm ve bu sefer mezun bir insan olaraktan :)
    resmen mezunumuM! çok mutluyum ..
    uzun zamandır adresimi değiştirdiğim ve izleyicilerimi kaybettiğim düşüncesiyle yazamıyordum ,yazasım gelmiyordu .. sanırım cesaret geldi ..
    sevgilerrrr saygılar.....

    YanıtlaSil
  5. ay kopuğu(köpüğü)… Hangi büyük yüreğin yanına yaklaşmaya cesaret eder Zalim.
    Soyut kalbinin düşüncelerindeki büyüklüğünü cesaret perçinlerse, bu korkutmasın seni.
    Boş cesaretler yıkar ama altın yürekler kat çıkar göklere, yıkamaz kimse.

    YanıtlaSil
  6. Principessa… Muhteşem geri dönüşünü kutluyorum.
    Mezun bir insan olarak seni, saygıyla selamlıyorum.
    Asıl hayat şimdi başlıyor. Kapıları iyi yokla cesaretle.
    Adres değişimini ben de yapmıştım bir kere.
    Sevenler bir şekilde buluyor birbirini. Önce kendin mutlu ol yazarken, sonra peşindekiler gülsün. Gerisi iplik söküğü gibidir, gelir. Merak etme.
    Kaybettiğin hiçbir şey yok kazanacaklarını düşündüğünde.

    YanıtlaSil
  7. Kaçmak her zaman korkudan değildir sevgili Emre.. Hoş önce kaçmak kavramını netleştirmek gerek. Bazen gidilir, bu gidiş bazılarınca kaçış olarak yorumlanır.. Kaçış mıdır değil midir, belki de gidene sormak gerekir.. Gerçi o zaman da kaçanın kaçmadım, gittim diye yalan söyleme ihtimali de var..karmaşık bir durum..

    YanıtlaSil
  8. cache... Aslında kaçmak ile gitmek arasındaki çizgi görülebilir cinsten. Kaçışlardaki ve gidişlerdeki hareketler, kendini bir anlamda ele veriyor.
    Aşkta kaçış yoktur, kalbin sıcaklığı veya soğukluğu vardır ama diğer konumlar biraz daha irdelenebilir. Doğru, karmaşık bir durum olabilir.
    Ama genel anlamda, cesaret ve korkaklık, belirgin çizgilerdir.

    YanıtlaSil