16 Aralık 2009

Terminator Salvation (2009)

Türkçe Adı - Terminatör: Kurtuluş
Tür: Aksiyon / Macera / Bilim-Kurgu / Gerilim
Yönetmen: McG
Süre: 115 dakika (kesintisiz 118 dakika)
Oyuncular: Christian Bale, Sam Worthington, Moon Bloodgood, Helena Bonham Carter, Anton Yelchin, Jadagrace, Bryce Dallas Howard, Common, Jane Alexander, Michael Ironside, Ivan G'Vera, Chris Browning, Dorian Nkono, Beth Bailey, Victor J. Ho, Buster Reeves, Kevin Wiggins, Greg Serano, Po Chan, Babak Tafti, Dylan Kenin, Chris Ashworth, Terry Crews, Zach McGowan

Yıl 2003. Kardeşi ve iki polisin ölümünden sorumlu tutulan ve bu yüzden Longview eyalet hapishanesinde ölüm cezasını bekleyen Marcus’a (Sam Worthington), idamın ardından ikinci bir şans teklif edilir. Marcus, doktor Serena Kogan (Helena Bonham Carter) tarafından yürütülen bu çalışmayı kendi adına olmasa da, insanlığa yardım için kabul eder.

21. yüzyılın başında skynet adlı bir askeri program, makinelere özgür hareket olanağı sunmuştur. Fakat insanı kendine tehdit olarak gören bu oluşum, insanlığın kökünü kazımak üzere terminatörleri üretir. Sarah Connor’ın oğlu John Connor (Christian Bale), makinelere karşı ayakta kalmaya çalışan direnişçi toplumun tek umududur.

Yıl 2018. Direniş örgütü, makinelerin iletişimde kullandığı farklı bir yayın ağı keşfeder. Henüz tam olarak test edilememiş bu yayının, makinelerin kontrolünü bozduğu düşünülmektedir.

Skynet’in yok etme planlarında, öncelikler verilmiş ölüm listesi ele geçirilir. John Connor (Christian Bale) gibi tanına bir direnişçinin 2. sırada belirlendiği listenin en önemli ismi, halktan biri olan Kyle Reese’tir (Anton Yelchin). Bu arada Marcus sürpriz şekilde ortaya çıkacaktır.

Karmaşık yapıda başlayan sahneler, gittikçe açığa kavuşuyor. Makinelerle insanlığın savaşı, teknolojik gelişmelerin gelecekteki kaygısıyla birleşmiş, dünyanın sonu ifadesidir. Aksiyon ve bilim-kurgu severleri görsel anlamda doyuma ulaştıracak bir yapım.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum:

  1. Bunu izlemiştim..
    Arnold ile çekilen filmlerden ve The Sarah Connor Chronicles dizisinden sonra bu film o kdr da güzel çekilmiş gelmemişti bana..

    YanıtlaSil