05 Aralık 2009

Big Daddy (1999)

Türkçe Adı: Süper Baba
Tür: Komedi / Dram
Yönetmen: Dennis Dugan
Süre: 93 dakika
Oyuncular: Adam Sandler, Joey Lauren Adams, Jon Stewart, Cole Sprouse, Dylan Sprouse, Josh Mostel, Leslie Mann, Allen Covert, Rob Schneider, Kristy Swanson, Joseph Bologna, Peter Dante, Jonathan Loughran, Steve Buscemi, Tim Herlihy
Kariyerden yoksun ve rahatına düşkün Sonny Koufax (Adam Sandler), idealleri olmayan bir adamdır. Sorumluluk duygusuna uzak olduğundan, aşk hayatının da iyi gittiği söylenemez.

Bir gün kapısında elinde mektupla, 5 yaşında Julian (Cole Sprouse/Dylan Sprouse) belirir. Kâğıtta, ev arkadaşı Kevin’in (Jon Stewart) oğlu olduğuna dair bir not yazmaktadır. Önemli iş görüşmeleri nedeniyle yurtdışına çıkmak üzere olan Kevin’in yerine, sorumluluğu Sonny üzerine alır. Öncesinde sosyal hizmetlerle bağlantıya geçse de, gün geçtikçe Julian’e alışır. Ayrıca onun sayesinde, kaybettiği sorumluluk duygusunu da geri kazanmaya başlamıştır.

Sonunda babalığa soyunan Sonny’i, zor günler bekler. Çünkü çocuk yetiştirmek, onun tahmin ettiğinden de zor olacaktır.

Julian karakteri, ikiz kardeşler Cole ve Dylan tarafından dönüşümlü olarak başarıyla canlandırılmış. Adam Sandler’ın oyunculuğu çok başarılı. Filmde; sorumluluk, aşk, sevgi ve ideal gibi kavramlar inceleniyor. Hoş vakit geçirmek için mükemmel bir seçim olacaktır.

Emre Türker

Picture: impawards

2 yorum:

  1. bu adam sandler'in böyle minyatürü, cepte taşınanı falan yok mudur ki?..

    YanıtlaSil
  2. Hepimizi 1er tane lazım Sandler'dan:))

    YanıtlaSil