30 Aralık 2009

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009)

Türkçe Adı: Köfte Yağmuru
Tür: Animasyon / Komedi / Aile
Yönetmen: Phil Lord, Chris Miller
Süre: 90 dakika

Flint Lockwood, okul hayatının ilk yıllarında, ayakkabı bağlarının sürekli çözülmesi nedeniyle bağcıksız ayakkabı modelini geliştirmiş, fakat bu püskürtülen sprey ayakkabıların ayaktan nasıl çıkabileceğini hesaplamamıştır. Doktorlar bu ayakkabıyı çıkarmak için çözüm üretemeyince, Flint kendi iç kabuğuna çekilir. Fakat ona çok güvenen annesi, Flint’e bir laboratuar önlüğü armağan ederek, oğluna desteğini hissettirir. Flint, o günden sonra süre yeni icatlar peşinde koşar, ne kadar sonuçları hüsran olsa bile…

Yaşadıkları kasaba olan Yutan Şelaleler, sardalyeleriyle ünlüdür. Her yerde sardalye satılınca, artık halkın tahammülü kalmamıştır. Flint, farklı alternatif yiyecek yağdırma projesi üzerine laboratuarında çalışmalarına başlar.

Bu arada stajyer hava durumu sunucusu Sam Sparks, ilk görevi için Yutan Şelalelerdeki bir açılış törenine katılır. Eğer sunumunda başarısız olursa, geleceği tehlikeye girecektir. İşin kötü yanı, belediye başkanının konuşması sırasında Flint, törenin yakınındaki elektrik santralinde deneyini uygulamak üzeredir.

Üretken fikirler adına güzel bir çalışma. Düştükten sonra ayağa kalkabilmek, mücadele etmek ve başarı adına riskleri göze alabilmek gibi düşünceleri fazlasıyla vurgulayan bu animasyon, öncelikle çocuklara, sonrasında büyüklere ilham kaynağı olacaktır.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum: