23 Temmuz 2009

17 Again (2009)

Türkçe Adı: 17 Yeniden
Tür: Komedi / Dram / Romantik
Yönetmen: Burr Steers
Süre: 102 dakika
Oyuncular: Zac Efron, Leslie Mann, Thomas Lennon, Matthew Perry, Tyler Steelman, Allison Miller, Sterling Knight, Michelle Trachtenberg, Adam Gregory, Hunter Parrish, Mario Cassem, Katerina Graham, Tiya Sircar, Melissa Ordway, Melora Hardin, Brian Doyle-Murray, Josie Loren, Jim Gaffigan, Collette Wolfe, Tommy Dewey, Lorna Scott, Kodi Kitchen, Ellis Williams, Diana-Maria Riva, Nicole Sullivan, Margaret Cho, Larry Poindexter
1989 yılında popüler bir basketçi olan Mike O'Donnell (Zac Efron), şimdiki eşi Scarlett (Leslie Mann) ile evlenmek için yaşamını tamamen değiştirmiştir. Mike, birliktelikleri boyunca geçen zamanda yaşanan olumsuzlukları evliliğine bağlamış, Scarlett’i bir şekilde sorumlu tutmuştur. Çocukları Alex (Sterling Knight) ve Maggie (Michelle Trachtenberg) ile fazla ilgilenmeyen Mike, boşanmanın eşiğine gelir.

Geçmişe dönmeyi hayal eden Mike için bir mucize olur ve zaman değişmese de, 17 yaşına geri döner. En iyi dostu Ned’le (Thomas Lennon) bu mucizeyi paylaşarak, ne yapacağı konusunda ondan yardım ister.

Genç Mike, liseye geri dönmeye karar verir. Fantastik kurgu meraklısı dostu Ned ise, babası rolüne soyunacaktır.

Liseye geri dönüşüyle birlikte Mike, çocuklarını yakından izleme şansına sahip olur. Böylece, geçmişiyle şimdiki hayatını sorgulayarak, doğru ve yanlışlarını bulacaktır.

Eğlenceli bir film olan 17 Again, izleyiciyi kendisine bağlamayı başarıyor. Hayatla ilgili ufak tefek dersler de veren yapım, türünden hoşlananlar için tavsiyedir.

Emre Türker

Picture: impawards

7 yorum:

  1. Film tanıtımlarını da çok profesyonelce yapıyorsun. Kutlarım..
    İzlenmeye değer,güzel bir filme benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Zeugma... Teşekkür ederim. Anlatımda sadeliğe önem veriyor ve tesir noktalarını bulmaya, detaylardan kaçınmaya çalışıyorum. İzlerken, yazacağımı düşünerek ayrıntılara takılıyorum. Sonuçta, en iyi bilgiyi okuyucuya ulaştırmaya çalışarak, olumsuz kelimelerden de mümkün olduğunca kaçıyorum.

    YanıtlaSil
  3. anaaaa...dün gece izledim bu filmi..sende aynı gece tanıtmışsın....bu tesadüf olamaazz:))

    biraz sıradan ama sıkılmadan izlersiniz yanınnızda 15 yaşında biri varsa....

    bi de şunu duyarsın ondan sürekli

    "-ayyyyyyyy ne kadaaarrr tatlııı di miiiiiiiiiiiii, şunaa baak"

    "-hı hıı"

    YanıtlaSil
  4. bayadır yorum yapmıyor muşum Emre ben sana yaa:))

    YanıtlaSil
  5. Teenage grubuna yönelik sanırım film.Ama nedense 30 yaşında olmama rağmen izliyorum bazen böyle filmleri,eğlenceli oluyor:)

    YanıtlaSil
  6. yesari… Eğlenceli bakış açına hayranım :) Uzun zamandır yorum yapmadığına gelince; ben de çoğu zaman okuyor ama yorumlayamayabiliyorum. Sorun değil, ben buralarda olduğunu biliyorum. :)

    mosquito... İçeriğindeki ders verici düşünce, eğlence ve farklındalığa bakarsak, tam Teenage olarak değerlendirilmeyecektir. Bu filmi onların arasına sokmak yanlış olabilir.

    YanıtlaSil
  7. Çok eğlendim Zac Efron H.S.M. ı aşmış resmen :D

    YanıtlaSil