09 Mayıs 2009

Sınırsız Güç

Kişisel Başarıda Zirveye Ulaşmanın Yolu
Yazar: Anthony Robbins
Çeviren: Dr. Mehmet Değirmenci
Sayfa Sayısı: 432
Kitap Boyutu: 13,5 x 19,5 cm
Yayınevi: İnkılâp Kitapevi

Kişisel gelişim kitaplarına önyargıyla bakardım. Herkesin bir söyleyeceği vardır ama bu neyin motivesi, derdim. Konu o kadar basit değil. Çalıştığım şirketlerde, iletişim üzerine profesyonel firmalardan çeşitli eğitimler aldım. Bu eğitimlerin sonunda kendimde birtakım kıvılcımlar hissetmiş, her şeyin bu kadar basit olmadığını öğrenmiştim.

Sınırsız Güç, kendini motive açısından oldukça iyi bir kitap ve akışkan bir dille anlatılmış. Anlatılan hikâyeler sizi etkiliyor. Yazar yabancı olduğu için seminerlerine katılma gibi bir şansım yok ama bahsettiği ateş yürüyüşünü görmek ve denemek isterdim.

Kitabın bana göre eksi bir yanı, beslenme ve diyet gibi birtakım uzmanlık gerektiren konulara da yer vermesidir. Temel besin olarak gördüğümüz şeyleri, yenmemesi gereken zararlı maddelere dönüştürmüş. Bu bana göre yanlış olan bir şey. Anlatımlarından, çeşitli testler yapıldığını anlıyorsunuz ama aynı görüşte olduğumu söyleyemeyeceğim. En zor okuduğum bölümlerden birisi, bu beslenme alışkanlıklarıydı.

En akılda kalıcı sözleri, modelleme ile ilgili açıklamalarıydı. Ayrıca kitap içinde yaşam sevinci olan bir hastanın, yani Norman Cousins’in “Bir Hastalığın Anatomisi” (Anatomy of an Illness) adlı kitaptan bahsediliyor. Ölümcül hastalığa yakalanan birinin kurtuluş hikâyesi. Bu kitabın Türkçe çevirisini bulamadım. Eğer olsaydı, okumak isterdim. Mutluluk ile yaşamayı başarmış bir adam, kendi biyografisini kaleme alıyor.

Eğer bu tarz kitapları seviyorsanız, ilginizi çekecektir.

Emre Türker

4 yorum:

  1. Kıtap tanıtımı ıcın ben kendı adıma tsk ederım Hayalbemol
    bu ara neyım var bılmıyorum
    konsantrasyon sorunu cekıyorum kıtap okuyamıyorum
    ama baslayınca yenıden bu kıtabı da okuyabılecekler lıstesıne alıyorum cok tskler.

    YanıtlaSil
  2. Bu kitabı yıllar önce severek okumuştum,ve kitaplığımın vazgeçilmezidir.Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. öykü… Aynı sorunu ben de yaşıyordum öykücüm.
    Düşündüm ve dedim ki, nasıl cüzdan, telefon gibi vazgeçilmezlerle dolaşıyorsam,
    Öyle taşımalım kitaplarımı.
    Her otobüse bindiğimde, birini beklerken, dinlenirken, kahve molası vs. aralarda kitap okumaya başladım. Böylece konsantrasyonumu topladım. Artık yeniden okuyorum.
    Sana bu kitabı tavsiye ediyorum, senin gibi dolu dolu yaşamak isyen biri için mükemmel bir seçim olacaktır.

    beyaz mendil… Kesinlikle vazgeçilmezler arasında olmalı.
    Ben okudum ama tekrar okumayı düşünüyorum, sindirmek için…

    YanıtlaSil
  4. okumuştum bu kitabı. bu kitabı da iyi ancak benim favorim yazarın sınırsız güç'ten sonra çıkan kitabı: İÇİNDEKİ DEVİ UYANDIR. anlatım ve içerik bakımından bu kitaptan çok daha dinamik ve uygulanabilir yöntemlerden bahsediyor. NLP ile ilgili basit uygulamalar var ve kullanıldığında oldukça etkili sonuçlar alınabilir.

    iyi okumalar :D:D:D:D

    YanıtlaSil