12 Aralık 2010

İyi Hissetmek

Yazar: Dr. David Burns
Sayfa Sayısı: 412
Kitap Boyutu: 11,5 x 17
Yayınevi: Psikonet

Dr. David Burns, Pensilvanya Üniversitesi’nde yıllardır depresyon üzerine araştırmalar yapan, ilaç tedavisinden çok, kişinin kendine nasıl yardımcı olabileceğini saptamaya çalışan, Bilişsel Terapilerin gücüne yürekten inanan, iyi bir psikiyatrist. Kitap, olarak ilk 1980 yılında basılmış ve yayınlanması ardından büyük ilgi görmüş.

“İyi Hissetmek” kitabında, içeriği zenginleştirilmiş bolca örnek bulunuyor. Depresyon düzeyinizi ölçen bir testle başlayarak, bilişsel çarpıtmaların depresif tanımlamalarını yaparak, ruh halinizi karşılaştırabileceğiniz tablo yöntemleri sunuyor. Böylece hasta-doktor diyaloglarından, kendinize pay çıkarmayı öğrenebiliyorsunuz.

Kitabın çevirmenleri ve çeviri editörü, psikiyatrist ve psikologlardan oluşuyor. Böylece tıbbi tanımalardan daha emin olabiliyorsunuz. Endişe, kötümserlik, suçluluk duygusu, mükemmeliyetçilik vb. kavramlar okuyucuya tanıtılmakta, kişinin ilaçsız tedaviyi nasıl başaracağı anlatılmaktadır. Kitap, yanlızca depresyonun pençesine düşünenleri değil, hayatına iyi yön vermek isteyen tüm okuyucu kitlesini ilgilendiriyor. İyi hissetmek; abartılı cümlelerden kaçınarak, hedef kitleye doğru şekilde ulaşmayı başaran güzel bir kitap...

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder