03 Aralık 2010

The Girl Who Played with Fire (2009)

Ateşle Oynayan Kız: Millennium Üçlemesi 2
Orijinal Adı: Flickan som lekte med elden
Tür: Polisiye / Gerilim / Gizem
Yönetmen: Daniel Alfredson
Süre: 129 dakika
Oyuncular: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Peter Andersson, Michalis Koutsogiannakis, Annika Hallin, Sofia Ledarp, Jacob Ericksson, Reuben Sallmander, Yasmine Garbi, Ralph Carlsson, Georgi Staykov, Hans Christian Thulin, Jennie Silfverhjelm, Per Oscarsson, Sunil Munshi, Anders Ahlbom, Micke Spreitz, Johan Kylén, Tanja Lorentzon
Sicilini temize çıkarmak için savcı Nils Bjurman’ı (Peter Andersson) sıkıştıran bilgisayar korsanı Lisbeth Salander (Noomi Rapace), onun silahını eline almakla büyük hata yapar. Çünkü Bjurman, bunu koz olarak kullanacaktır. Nihayetinde Lisbeth’in peşinde başka birileri daha vardır. Lisbeth’in parmak izi bıraktığı silahla, üç cinayet işlenir. Bunlardan biri, kendi kazdığı çukura düşen Bjurman’dır. Diğer ikisi ise, seks piyasasında devletin önemli kademelerinde yer alan isimleri, Millenium dergisi aracılığıyla açıklamaya hazırlanan iki gençtir. Toplanan deliller suçlu olarak Lisbeth Salander’i gösterse de, gazeteci Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) kendisine yapılan yardımı unutmayacak ve Lisbeth’e yardım için kolları sıvayacaktır.

Temposu gittikçe artan, iyi hazırlanmış bir polisiye kurgu. Tecavüzcülere karşı savaş açmış bir kadın, mücadele ettiği değerler içinde yok edilmeye çalışılıyor. Sürpriz gelişmeler, bağlantılı ipuçları ve çözülmesi gereken bulmacalar. The Girl with the Dragon Tattoo (Ejderha Dövmeli Kız) ile başlayan serüven, hız kesmeden devam ediyor.

Emre Türker

Picture: impawards

1 yorum: