09 Aralık 2010

The Extraordinary Adventures of Adele Blanc-Sec (2010)

Türkçe Adı: Adele’nin Olağanüstü Maceraları
Orijinal Adı: Les aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec
Tür: Fantastik / Macera / Gizem / Komedi
Yönetmen: Luc Besson
Süre: 107 dakika
Oyuncular: Louise Bourgoin, Mathieu Amalric, Gilles Lellouche, Jean-Paul Rouve, Jacky Nercessian, Philippe Nahon, Nicolas Giraud, Laure de Clermont-Tonnerre, Gérard Chaillou, Serge Bagdassarian, Claire Perot, François Chattot, Stanislas De la Tousche, Youssef Hajdi, Mohamed Aroussi
Yıl 1911. Antik Mısır Medeniyeti’ni araştıran ünlü bilim adamı Profesör Marie-Joseph Esperandieu (Jacky Nercessian), dinozorlar devrinden kalma soyu tükenmiş bir kuş yumurtasına hayat vermeyi başarır. Kuşu görenlerin söylentileriyle başlayan panik üzerine, güvenlik birimleri harekete geçer.

Popüler yazar Adele Blanc-Sec (Louise Bourgoin), yeni editörünün yönlendirdiği Peru’ya değil, Mısır’a doğru yola çıkar. Birkaç kaçakçıyla anlaşıp, firavun mezarlarının içine girecektir. Fakat Adele’nin aklında zenginlik hayali değil, bambaşka bir gizem yatmaktadır. Adele’nin bu Mısır macerasıyla, Profesör Marie-Joseph Esperandieu’nun bir bağlantısı bulunmaktadır.

Genç bir yazarın giriştiği bilim araştırmalarının arkasında, başka bir gizem yatıyor. Adele’nin Olağanüstü Maceraları, gittikçe temposu artan bir fantastik yapım.

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder