11 Aralık 2010

El sur (1983)

Tür: Dram
Yönetmen: Víctor Erice
Süre: 95 dakika
Oyuncular: Omero Antonutti, Sonsoles Aranguren, Icíar Bollaín, Lola Cardona, Rafaela Aparicio, Aurore Clément, Francisco Merino, Maria Caro, José Vivó, Germaine Montero
1957 sonbaharında doktor Agustin Arenas (Omero Antonutti), kızı Estrella’nın (Iciar Bollain, Estrella-yaş 15) başucuna bir sarkaç bırakarak evinden ayrılır. Estrella, sarkacı yastığının altında bulduğunda, babasının bir daha geri dönmeyeceğini anlamıştır.

Yaklaşık 7 yıl önce, iç savaşın geçtiği yıllarda Estrella’nın (Sonsoles Aranguren, Estrella-yaş 8) babası, iş için kuzeye yerleşerek nehir kıyısında bir ev tutar. Estrella, her an babasıyla olmak için can atmaktadır. İş dönüşlerini heyecanla bekler ve mümkün olduğunda bütün zamanını onunla geçirir. Fakat babasının yazdığı bir notu okuduktan sonra, hayalleri dramatik şekilde yıkılmaya başlayacaktır.

Genç bir kızın hayranlık duyduğu aile yaşantısındaki beklenmeyen iç huzursuzluk, çocuğun psikolojisine yansıyor. İçine attığı problemleri öğrenme merakı içinde kabuğuna çekilerek, olacakları izlemeye başlıyor. Beklentilerle zıtlaşan bir döngüde çocuğun dilinden, babasının ayrılık hikâyesini izleyeceksiniz.

Emre Türker

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder