28 Aralık 2010

Gelecekten Bir Gün (2009)

Tür: Komedi / Romantik / Fantastik
Yönetmen: Boğaçhan Dündar
Süre: 91 dakika
Oyuncular: Hayrettin Karaoğuz, Hande Subaşı, Rasim Öztekin, Arda Kural, Neco, Işın Karaca, Murat Serezli, Bektaş Erdoğan, Yeşim Dalgıçer, Hümeyra Aydoğdu
Sabah evden çıkmakta geciken Tolga’nın (Hayrettin Karaoğuz) şanssızlıkları, işe gidene kadar peşini bırakmaz. Hiç olmadık zamanlarda olmadık talihsizlikler başına gelir. Oysa Terra Şirketler grubunda yönetime sunacağı Alaşehir Projesi, onun belki de en büyük şansıdır. Nihayetinde sunumla ilgili bilgileri proje müdürü Salim (Murat Serezli) beye teslim eden Tolga, toplantı odasında hazır bulunur. Fakat sunumda ekrana yansıyan görüntülerin Alaşehir Projesi’yle alakası yoktur. Salim’in düzenlediği oyuna gelen ve bunu fark etmeyen Tolga, şirketin terasından atlayarak intihar eder. Gözlerini açtığında, yazıcı meleği (Rasim Öztekin) ve onun yardımcı meleğini (Arda Kural) yanında bulur. Melekler Tolga’nın isyanına kızarken, yaşasaydı neler kaçırmış olacağını görmesi için onu 5 yıl sonrasına gönderirler. Fakat külkedisi masalında olduğu gibi, gece 12’den sonra her şey sona erecektir.

Türk yapımları içerisinde başarılı bir çalışma olduğu söylenebilir. Başrol oyuncusu Hayrettin Karaoğuz’un masumane tavırları, an’ı yaşar gibi. Gelecekteki günler kurgulanırken ülkenin durumuna atıfta bulunulmuş, insanın kendi talihsizliklerine bakış açısı doğru irdelenmiş. Baştan sona eğlenceli ve akılda kalıcı bir film.

Emre Türker

1 yorum: