05 Aralık 2010

The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (2009)

Türkçe Adı: Arı Kovanına Çomak Sokan Kız
Orijinal Adı: Luftslottet som sprängdes
Tür: Polisiye / Dram / Gerilim
Yönetmen: Daniel Alfredson
Süre: 148 dakika
Oyuncular: Michael Nyqvist, Noomi Rapace, Lena Endre, Annika Hallin, Jacob Ericksson, Sofia Ledarp, Anders Ahlbom, Micke Spreitz, Georgi Staykov, Mirja Turestedt, Niklas Falk, Hans Alfredson, Lennart Hjulström, Jan Holmquist, Niklas Hjulström
Not: Serinin birbiriyle bağlantılı 3. filmidir.
1- The Girl with the Dragon Tattoo (2009)
2- The Girl Who Played With Fire (2009)

Ağır yaralı Lisbeth Salander (Noomi Rapace), hastanede gözetim altında tutulur. Fakat onun yaşaması, devlet adına çalışan belli mertebedeki insanları rahatsız etmektedir. Gazeteci Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist), Lisbeth’le ilgili dosyaları Millennium dergisinde yayınlamaya başlayınca, rahatsızlığın boyutu artmaya başlar. Bu nedenle gizli kurulan örgüt tarafından acil durum planı harekete geçirilir. Olaylarla ilgili dava sürerken, Mikael hem örgüt üyeleri hakkında gizliliği açığa çıkarmaya, hem de Lisbeth’i korumaya çalışacaktır.

Millennium serisinin üçüncü bölümü olan “The Girl Who Kicked the Hornet's”, düğümün son halkasıdır. Artık işler daha tehlikeli olmaya başlayacak ve Ronald Niedermann (Mikael Spreitz), başladığı işi bitirmek için elinden geleni yapacaktır. Hareketli, heyecanlı ve akıl dolu bir yapım.

Emre Türker

Picture: impawards

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder