31 Ocak 2009

Yalnızlığı Update Etme! Hapı Çıktı

Aslında yabancı kelimeleri Türkçeye katıp bozuk ifadeler kullanılması taraftarı değilim ama bazen taraftarı olmasak da, herhangi bir takımın maçlarını izleyebiliyoruz, öyle değil mi?

Yalnızlık mikrobu salgın olarak başladığında, tüm önlemlere rağmen yakalanabileceğimiz bir hastalıktır. Bu hastalık, hayatın bir döneminde bazen öyle gereklidir ki, bizim sonraki tufanlardan sıyrılabilmemiz için aşılanmamıza yarar sağlar. Şimdi yalnızlık hapının prospektüsünü inceleyelim.

Yalnızlığın etkileşimleri:
Aman ha, alkol ve sigara ile alınması, hem keseye, hem vücut sağlığına müthiş bir tehlike oluşturabilir. Kahve veya çayla alındığında, sıvı miktarı kontrollü olmalıdır.

Kullanım şekli:
Bu hap, kesinlikle çocuklar için zararlıdır.
Ergenlik çağındakiler için kontrollü olarak kullanılmadığında, alışkanlık yapabilir. Bu çağlarda genel olarak haftada en fazla bir iki kez önerilebilir.
Yetişkinler için kullanım, duruma göre değişkendir. Orta yaşlarda en çok gerek duyulan yalnızlık, arkadaş veya aile kontrolünde olmalıdır. Yaş geçmiş bizden diyorsanız, siz istemeseniz de bazen bir merkeze yatırılarak almak zorunda kalabilirsiniz. Bu tamamen yaşanmışlık sonrası geleceğiniz son nokta ile bağlantılıdır. Böyle durumlarda tehlikeye kapılmayın, alışmaya çalışın.

Doz Aşımı:
Çakırkeyiflik süreciyle başlayan doz aşımlarında; kusma hissi, kalp çarpıntısı, stres, midede yanma, düşünememe, odaklanma sorunu, ağız kuruluğu, titreme, üşüme, bazen de terleme şeklinde görülebilir. Stres fazlalığına yol açtığı durumlarda, yalnızlığı direk olarak kesin. Biraz hava alın, deniz kıyısına gidin, ne biliyim bir şeylerle uğraşın.

Saklanma koşulları:
Saklamaya gerek yoktur. Artık her yerde bulmak mümkün. Ama fazla almışsanız, gerekli olur diye de eşe dosta dağıtmayın. Sonra sorumluluk size ait olur.

Ticari Takdim:
Almak için para ödemiyorsunuz. Ama doz aşımlarında, çok para harcamanız bile kurtulmanız için yetmeyebilir.

Endikasyonları:
Kalabalık ortamlar sıkıntı verdiğinde,
Çok popülerlik fayda getirmemişse,
Arkadaşlık ortamları değerlendirilmek istendiğinde (test kiti paketini kullanın),
Yaşlılık hissinde,
Baş ağrıları,
Dinlenme ihtiyacı,
Sorunlu ergenlikte (kontrollü olarak).

Kontrendikasyonları:
Yardıma muhtaç olan kişilerde kullanılması sakınca doğurabilir. Hamile ve çocuklara tavsiye edilmez. İyice öğrenmeden, bilmediğiniz şeylerden uzak durun.

Beklenmeyen etkiler görüldüğünde, lütfen yakınlarınıza başvurun, bizi bu işe karıştırmayın! Bu arada, farklı versiyonları çıktığında, güncelleme yapmayın. Sorun yalnızlıkta değil, sizde biter.

Emre Türker

Picture: deviantart

1 yorum:

  1. Slm,ben yalnızlık hapından bir kaç kutu alabilirmiyim:))
    Sevgiler

    YanıtlaSil